SuperKids en AMV Kids gaan weer muziek maken

De Bilt - Op vrijdag 11 september starten de nieuwe cursussen SuperKids en AMV Kids van de Koninklijke Biltse Harmonie. Kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool kunnen deelnemen aan SuperKids en kinderen uit groep 3 t/m 5 aan AMV Kids. Kinderen die muzieklessen volgen kunnen instromen in de Opleidings Melodie Percussiegroep of het Leerlingen Harmonie Orkest.

Bij de cursus SuperKids (vrijdag 15.45 – 16.30 uur) maken de kinderen in 16 lessen spelenderwijs kennis met muziek, zang en dans. Met leuke liedjes en spelletjes leren de kinderen zo de grondbeginselen van de muziek. AMV Kids (vrijdag 16.30 – 17.15 uur) is een leuke basiscursus ter voorbereiding op muzieklessen op een instrument. De kinderen maken kennis met verschillende instrumenten en oefenen met noten lezen. De lessen worden verzorgd door de Muziekschool De Bilt-Zeist (locatie: Het Lichtruim, Planetenplein 2 in Bilthoven). De cursussen starten met een proefles.

De Opleidings Melodie Percussiegroep is bedoeld voor beginnende slagwerkleerlingen. In groepsverband wordt er gerepeteerd aan meerstemmige slagwerkstukken en gewerkt aan ritmisch samenspel, improvisatie en musiceren. De repetities zijn op woensdagavond van 18.30 – 19.15 uur. Slagwerklessen zijn op maandagavond en woensdagmiddag mogelijk bij de KBH.

In het Leerling Harmonieorkest (LHO) kunnen kinderen na enkele maanden muziekles meespelen. Samen met leeftijdsgenoten muziek maken is een ideale aanvulling op muziekles, gezellig en leerzaam. Het LHO repeteert wekelijks op vrijdagavond.

Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen via opleidingen@biltseharmonie.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden