<p>Na 26 jaar draagt Harry Lavino zijn &#39;kindje&#39; over aan Damian van den Brink. Foto: Julie Houben</p>

Na 26 jaar draagt Harry Lavino zijn 'kindje' over aan Damian van den Brink. Foto: Julie Houben

(Foto: Julie Houben)

Studio Sunshine krijgt een facelift

Studio Sunshine is al 26 jaar de enige zonnestudio in gemeente De Bilt. Eigenaar Harry Lavino draagt nu met lichte weemoed zijn 'kindje' over aan de nieuwe eigenaar Damian van den Brink. Die gaat zich wat meer op jongeren richten.

De Bilt - Recht tegenover de ingang van de Dirk in De Bilt is de ingang van Studio Sunshine. Harry Lavino (66) begon zijn zonnestudio in 1994, toen nog aan de Hessenweg. Dat ging niet zonder slag of stoot, vertelt hij: "Ik werkte bij een videodistributeur in die tijd, maar door de opkomst van de VHS zag ik dat de verkeerde kant op gaan. Ik ging zelf af en toe naar een zonnestudio en realiseerde me dat er in onze hele gemeente geen zonnestudio was. 'Gat in de markt!' dacht ik. In die tijd waren het echter vaak wat louche ondernemingen die soms als dekmantel of witwasserij fungeerden. Ik moest de gemeente dus wel even over een drempel helpen. En daarna de klanten nog. Maar het is goedgekomen. Ik draag een goedlopende tent over aan Damian."

De zonnebank had - en heeft nog steeds- een negatief imago bij veel mensen, aldus Harry. "Ze denken dat de zonnebank ongezonder en gevaarlijker is dan de echte zon. Maar dat is tegenwoordig al helemaal niet meer zo, nu wij aan Europese regels moeten voldoen met onze lampen. Die mogen maximaal 0,3 UVB-straling geven. Dat is de straling waarvan je kunt verbranden. De 'echte' zon gaat daar vaak overheen. Dat weten mensen niet. Bovendien mag je niet meer dan 20 minuten onder de zonnebank en geef je als eigenaar advies om te zorgen dat mensen echt niet verbranden."

Damian (24) is inmiddels goed ingewerkt. "Ik ga het net zo doen als Harry. Wel vervang ik één van de vijf zonnebanken door een populair nieuw model: de 1600 light vision. Die zorgt dat je huid meer zuurstof aanmaakt waardoor je mooier en dieper bruin wordt. Daarmee mik ik op jongere klanten zoals ikzelf. Verder maak ik de inrichting wat moderner, maar het blijft hier gewoon gezellig, net als bij Harry." "Ja, het contact met de klanten ga ik wel missen", verzucht Harry.

Studio Sunshine biedt naast vijf Ergoline zonnebanken en een gezichtsbruiner ook een vrouwensportschool, een beautysalon en een salon voor wimperextensions. Je kunt altijd gewoon binnenlopen. Een zonnebank reserveren is ook mogelijk. De nieuwe 1600 light vision zonnebank komt in oktober. Kijk voor meer informatie over prijzen en de openingstijden op www.studiosunshine.nl

Meer dan alleen een zonnebank

'Mensen denken nog steeds dat de zonnebank ongezond is'

Julie Houben

Julie Houben
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden