<p>Ike Bekking in haar Bilthovense Boekhandel</p>

Ike Bekking in haar Bilthovense Boekhandel

(Foto: )

Feest bij de Bilthovense Boekhandel

De Bilthovense Boekhandel viert zaterdag 12 september, met een feestelijk programma, haar 10 jarig bestaan. 

Bilthoven - Begonnen aan het Emmaplein verhuisde de winkel 2 jaar later naar de huidige locatie aan de Julianalaan. Sindsdien heeft de boekhandel flink wat ontwikkelingen meegemaakt en is deze uitgegroeid tot een begrip bij een grote groep boek- en kunstliefhebbers, schrijvers, kunstenaars en branchegenoten. 

 

Eigenaresse Ike Bekking is niet alleen een rasonderneemster (in 2013 werd ze verkozen tot Biltse Ondernemer van het jaar en in 2017 kreeg ze de oeuvreprijs uitgereikt) maar ook een gastvrouw pur sang, een sociaal verbindster en strijdster. Als lid van de activiteitencommissie van de winkeliersvereniging zet ze zich al jaren in om het centrum aantrekkelijk en levendig te maken en het lokaal winkelen te stimuleren. Met haar enthousiasme, inventieve oplossingen en daadkracht is ze uitgegroeid tot voorvechtster van de fysieke winkel.

 

 “In de aanloop naar het jubileum stond voor mij een ding vast”, aldus Ike. “Ik wil een laagdrempelig en feestelijk programma voor jong en oud.”  Bij de Bilthovense Boekhandel komen verhalen tot leven. Zaterdag a.s. kan iedereen genieten van het ‘levendige’ verhaal van o.a. Bram Botermans, Boer Boris, Milou van der Will, De Kunstmeisjes en Sander Kollaard die op uitnodiging van Ike naar Bilthoven komen. Corona dreigde even roet in het eten te gooien maar met enkele aanpassingen en voorzorgsmaatregelen kan het feestprogramma toch doorgaan.“

 

“Iedereen is welkom”, aldus de jubilaris. “Maar houd afstand en kom niet als je Corona-achtige symptomen hebt. Dan zien we je op een ander moment vast weer ”. Ondanks dat het ondernemerschap niet altijd even gemakkelijk is, komt stoppen nog niet voor in het woordenboek van Ike Bekking. “Juist nu zoveel mensen aan huis gebonden zijn door het coronavirus is de behoefte aan boeken groter dan ooit. Boeken zorgen voor verrijking en verdieping. En verhalen bieden ontspanning en ontsnapping, zeker nu veel sociale en culturele activiteiten daar niet meer voor kunnen zorgen. We hebben een winkel, je kunt je boek online bestellen, we bezorgen het eventueel thuis, we bedenken creatieve nieuwe acties en denken continue na hoe we het winkelen, het bijwonen van boekpresentaties en lezingen zo veilig en aantrekkelijk mogelijk kunnen houden.”

 

12 september is het feest. En…wie jarig is trakteert. Koop je 12 september een boek bij de Bilthovense Boekhandel dan trakteert Ike je op versgebakken poffertjes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden