Foto: Archiefbeeld Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland
Foto: Archiefbeeld Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland (Foto: Archief Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland)

'Mag ik ook weer meedoen?'

Een van de gevolgen van de coronacrisis is het feit dat steeds meer gezinnen te maken met geldzorgen. Kinderen en jongeren die voor de crisis wekelijks naar een sport- of cultuuractiviteit gingen, staan het komende seizoen misschien wel toe te kijken aan de zijlijn. Simpelweg omdat ouders het lesgeld of de contributie niet meer kunnen betalen.

De Bilt - Door de coronacrisis groeien meer kinderen op in een gezin met geldzorgen. Maar kinderen mogen hier niet de dupe van worden. Sport en cultuur zijn belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht helpt ook in gemeente De Bilt. Zij betaalt voor deze kinderen de contributie of het lesgeld voor sport en/of cultuur zoals voetbal, dansen, judo of muziek. Ken je een kind dat hulp nodig heeft? Of wil je helpen? Kijk voor meer informatie op magikweermeedoen.nl.

Met de campagne Magikweermeedoen.nl wil het Jeugdfonds Sport & Cultuur gezinnen laten weten dat ze er voor de kinderen en jongeren zijn. Ruim 272.000 kinderen groeien in Nederland op in armoede. Dat zijn maar liefst 2 kinderen per schoolklas. Dit aantal zal door de crisis zeker nog stijgen. Leerkrachten, buurtsportcoaches, schuldhulpverleners en andere professionals kunnen een aanvraag voor een gezin doen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden