10 clubs in De Bilt doen mee aan de Grote Clubactie

De Bilt - Deze week zijn tien verenigingen uit De Bilt loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort. 

Dit jaar doen in de gemeente De Bilt de volgende clubs mee: Bilthoven   Korfbalvereniging Nova, BZC Brandenburg, Rookvrije Bridge Club Open Kaart, Laurentius Groep de Bilthoven, Rover Crofts GroepDe Bilt   Centrals, Koninklijke Biltse HarmonieWestbroek   Volleybalvereniging Salvo 67, Chr. Korfbalvereniging door Oefening SterkMaartensdijk   2moveMaartensdijk

Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp.

Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van € 3,- gaat 80%, dit is € 2,40 direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij.

Door mee te doen aan de Grote Clubactie worden de lokale verenigingen direct ondersteund. Ook maken de deelnemers van de loterij kans op een van de vele prijzen, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. Daarnaast is de prijzenpot verhoogd van 32.000 naar 332.000 prijzen en daarmee is de winkans nu 1 op 10! 

Meedoen kan nog steeds
Verenigingen halen met deze actie al snel een bedrag tussen de €1.000,- en €15.000,- op. Wil jouw vereniging in (de omgeving van) de gemeente De Bilt dit jaar ook meedoen? Dat kan nog! Voor meer informatie, kijk op clubactie.nl of bel 013 - 455 28 25.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden