Stadsherstel Utrecht koopt Villa Sandwijck

Villa Sandwijck het monumentale landhuis aan de rand van De Bilt is verkocht. Eigenaar, de Amsterdamse woningcorporatie De Key heeft het pand van de hand gedaan aan Stadsherstel Utrecht. De ondergrond is in erfpacht uitgegeven door Utrechts Landschap.

De Bilt - Het landhuis, een Rijksmonument uit 1770 met een vloeroppervlakte van ca. 1.300 m2, was oorspronkelijk eigendom van baron Van Boetzelaer. In 1963 werd het verkocht aan de Gemeente Utrecht en vervolgens aan de Universiteit Utrecht. Het idee op dit landgoed een Hortus Botanicus te maken verstofte en na jarenlange leegstand, en een sloopvergunning in de lade, werd de villa in 1980 gekraakt.

In 1989 werden de krakers gelegaliseerd en werd de villa gekocht en gerestaureerd door De Key. Zij realiseerde twintig onzelfstandige woningen, waarvan de huurders een woongroep vormen.

Lars Tempelman, woordvoerder namens de woongroep: “Wij als bewoners zijn blij met de keuze voor de nieuwe verhuurder. We hebben veel tijd en energie gestoken in het vinden van een goede nieuwe partij die het voortbestaan van onze woongroep veilig kon stellen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden