Foto:

Winkelcentrum de Kwinkelier start #HiBuur-campagne om #StayHome leuker en gemakkelijker te maken

Corona houdt ons thuis. Ondanks dat er noodgedwongen minder fysiek contact met elkaar is, blijft sociale interactie belangrijk. Goed contact met buren en verbinding in de buurt is in deze tijd waarin iedereen fysieke afstand moeten houden, nog belangrijker geworden.

‘Een goede buur is beter dan een verre vriend.’

Met de #HiBuur-campagne wil winkelcentrum de Kwinkelier op een vriendelijke en creatieve manier een bijdrage leveren aan de sociale cohesie en het leefgenot in de wijken rondom het winkelcentrum.

Op vier zaterdagen in oktober staat er ’s middags, op het grote plein, tussen 12:00 en ca. 16:00 uur een foodtruck. Elke week staat er een andere foodtruck met een andere menukaart. Het gerecht kan (op veilige afstand) ter plekke genuttigd worden, meegenomen worden naar huis of, in het kader van #doeslief, meegenomen worden voor een buurtgenoot.

Coronaproof

Bestellen bij de foodtruck in de Kwinkelier gaat coronaproof. Je bestelt namelijk vooraf een maaltijd/gerecht en kiest zelf een ophaaltijd op de gekozen datum. Hierdoor komen er niet teveel mensen op één plek en houdt iedereen voldoende afstand. Betalen doe je bij de foodtruck. De link naar de bestelpagina deelt de Kwinkelier op social media en haar website alsmede met een wijk-buurtapp. “We hopen natuurlijk dat buurtbewoners elkaar attenderen op deze maaltijdservice”, aldus de organisatie. De foodtrucks zijn aangesloten bij buurtkeukens.nl.

Niet alleen buurtbewoners kunnen bestellen bij de foodtrucks; ook winkelpersoneel en mensen die voor- of na het winkelen/boodschappen willen genieten van een kant-en-klare en versbereide maaltijd. Hoe eerder je bestelt, hoe groter de kans dat je een afhaalmoment kan plannen die jou uitkomt.

StayHome

Komende weken organiseert de Kwinkelier ook acties om thuisblijven leuker te maken. Zo staan er 10 oktober in het winkelcentrum op meerdere locaties winkelmandjes met gelezen kinderboeken. Het idee: take a book, leave a book. Oftewel kom een kinderboek (gratis) halen voor jezelf, je (klein)kind of een buurtgenootje en laat een kinderboek van jezelf in het mandje achter. Tevens zal Bram Botermans, van de succesvolle jeugboekenserie ‘Uit het leven van een loser’ ’s middags door het winkelcentrum lopen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden