<p>Uitreiking Groene Lintje 2020. Foto: Piet Nieuwendijk</p>

Uitreiking Groene Lintje 2020. Foto: Piet Nieuwendijk

(Foto: Piet Nieuwendijk)

Lintje voor Plog It Up De Bilt

Afgelopen vrijdag is tijdens een digitale bijeenkomst de winnaar bekendgemaakt van het Groene Lintje 2020: Plog It Up De Bilt. Het lintje werd initiatiefneemster Anke Hazeleger later die dag door middel van een zwerfvuilgrijper uitgereikt door Jacomijn Baart, voorzitter van de afdeling De Bilt van GroenLinks.

De Bilt - Plog It Up De Bilt nam het op tegen genomineerden de Kunstmarkt De Bilt en het Westbroeks Energie Initiatief. Inwoners van De Bilt konden stemmen via internet.

Ieder jaar reikt Groen Links het Groene Lintje uit aan een persoon of een organisatie die een bijzondere bijdrage levert aan een duurzaam en sociaal De Bilt. Anke Hazeleger verdiende een nominatie voor haar initiatief om De Bilt schoon te krijgen door te ploggen of te plandelen: het opruimen van onder meer plastic zwerfafval tijdens het joggen of wandelen. Inmiddels doen al meer dan 100 inwoners van De Bilt hieraan mee. En doordat de opbrengst wordt geregistreerd via een wereldwijde app is het mogelijk ook de producenten aan te spreken en deze te vragen hun verpakking te verduurzamen.

Jacomijn Baart: “Het is heel knap hoe Anke in korte tijd zoveel mensen in onze gemeente aan het ploggen en plandelen heeft gekregen, hoe ze mensen enthousiast maakt en aandacht vraagt voor al het afval op straat. Hopelijk draagt deze verkiezing ertoe bij dat De Bilt steeds schoner wordt!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden