Foto:

Geslaagde Week van de Duurzaamheid

Idea Bibliotheek Bilthoven, St. Biltsheerlijk en Kinderboerderij De Schaapskooi sloegen de handen ineen voor een mooie Week van de Duurzaamheid. 

De Bilt - Kinderboerderij De Schaapskooi verzorgde een informatieve stand in de bibliotheek waar onder andere kruiden geroken, gevoeld en geproefd konden worden. En hoe zwaar waren de pompoenen in de stand? Het gewicht van de grootste pompoen (18,8 kg) werd geraden door Mw. Henny Zandbergen en haar kleinkinderen. Ahmad wist hoe zwaar de kleinste pompoen was en mag een gratis feestje geven in het theehuisje!

Op donderdag 15 oktober was er in de bibliotheek een presentatie over het plukdoolhof van kinderboerderij De Schaapskooi door Joanne Ronhaar van Biltsheerlijk. Het plukdoolhof is een goed voorbeeld van duurzame voedselproductie en tegelijkertijd een leuke attractie voor kinderen. Het is de meest recente aanvulling op de voorzieningen van de kinderboerderij, die naast veel dieren ook een groentetuin heeft. Na de presentatie in de bibliotheek wandelde de groep naar de kinderboerderij, waar iedereen rondkeek, luisterde naar het verhaal van Tom de Vries over bodemdieren en in het zonnetje genoot van koffie/thee en appelcakjes met appel uit Het Plukdoolhof, gemaakt door de medewerkers van Reinaerde Het Lichtruim.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden