Oude Biltsche Meertje en de Theresiaschool en BSO
Oude Biltsche Meertje en de Theresiaschool en BSO (Foto: Maarten van Haaff)

Oude Biltsche Meertje ligt er weer prachtig bij

Al enkele jaren wordt door een groep vrijwilligers het onderhoud gedaan van het oude Biltsche Meertje (Klaphekweg / Gregoriuslaan), gelegen direct naast de Theresiaschool. Dit jaar heeft dat door de coronacrisis niet kunnen gebeuren. De Stichting Vrienden van het oude Biltsche Meertje heeft helaas moeten besluiten het geplande onderhoud zowel in het voor- alsook in het najaar NIET door te laten gaan. Het leek onverantwoord om een (grote) groep vrijwilligers bij elkaar te brengen, ook al was dat in de openlucht.

De Bilt - De Stichting, die zich vooral tot doel stelt om deze mooie plek te Beheren, Behouden en Beschermen, heeft er met de hulp van de gemeente de Bilt toch voor gezorgd dat het oude Biltsche Meertje er weer prachtig bij ligt.

Belangrijk, want het is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Kinderen uit de hele buurt en van de naast gelegen Theresiaschool en Buitenschoolse opvang maken er graag gebruik van om lekker te spelen en kennis te maken met de natuur. Ook voor volwassenen is het een heerlijke plek om even te ontspannen of te wandelen. Vooral de ‘oud Bilthovenaren’ hebben mooie herinneringen aan deze plek waar ooit de ijsbaan was en waar mensen vanuit de wijde omtrek naar toe kwamen om even ‘pootje te baden’
Ook zijn er dagelijks vrolijk spelende honden te zien en speciaal daarvoor is enige tijd terug een heus ‘hondentoilet’ geplaatst. Ook daar wordt gelukkig veel gebruik van gemaakt!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.vriendenoudebiltschemeertje.nl Daar kunt u ook vriend of donateur worden

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden