Foto: Roelant Meijer

Drie jaar lang elke ochtend wandelen op landgoed Beerschoten

Op 14 november verschijnt het fotoboek Morning Walks van Roelant Meijer. Drie jaar lang maakte Roelant Meijer iedere dag een foto tijdens een ochtendwandeling. Iedere dag hetzelfde bos, de blik soms op oneindig en dan weer op de grond gericht, getroffen door het licht of afgeleid door een stam of boomstronk, een opgedroogd regenspoor, stormtakken als gebroken vleugels op het pad. Of het zonlicht dat een boom opwarmt, het bos zijn rimpels toont. Tekens die de fantasie tarten.

De Bilt - Meijer, publiceerde al eerder over meer extreme wandelingen in de Libische Sahara, of de Odadahraun Lavazee in IJsland. Naast de zijn voettochten in woestijnen als Binnen-Mongolië (China) en Dasht-e Lut in Iran, maakte hij ook wandelingen dichterbij huis, zoals in dit geval op Landgoed Beerschoten in de Bilt.

Door te lopen en elke keer hetzelfde te zien word je als vanzelf uitgenodigd naar de kleinere details te kijken. En als je die details eenmaal ziet, is het helemaal niet meer saai en zijn het eigenlijk geen details meer. Je wordt meegezogen in het bos, onderdeel van het geheel. Je voelt de stemming van de dag. Je komt er verfrist weer uit. Een meditatie waar je weinig voor hoeft te doen.

Specificaties

120 pagina’s 16,5 x 24 cm, 63 foto’s, 

ISBN: 978-90-817221-3-1

€ 29,-

Te koop bij de maker zelf

https://www.roelantmeijer.nl/bookshop/morning-walks/

Roelant Meijer, fotograaf en en grafisch ontwerper uit Utrecht, verbeeldt wandelingen, met foto’s, tekst en vormgeving in boekvorm en geeft deze in eigen beheer uit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden