<p>Martijn, Femke en Lise van Reinaerde genieten van de heerlijke lunch en het aangename gezelschap.<br>Foto: Hans Lebbe, HLP Images </p>

Martijn, Femke en Lise van Reinaerde genieten van de heerlijke lunch en het aangename gezelschap.
Foto: Hans Lebbe, HLP Images

(Foto: Hans Lebbe)

Cliënten Reinaerde lunchen met ambtenaren

In het knusse theehuisje van de Schaapskooi troffen ze elkaar: Cliënten Martijn en Femke van Reinaerde en Harry en Gerdi van gemeente De Bilt. Niet live, maar online. Tijdens een gezellige lunch zaten ze achter de computer. Martijn en Femke praatten honderduit met de ambtenaren, alsof er geen laptopscherm was.

De Bilt - Vanwege de corona zien mensen elkaar minder, terwijl de behoefte aan sociaal contact onverminderd groot is. Een manier om toch nieuwe mensen te ontmoeten, is online.

Stichting Eet Mee en Samen voor De Bilt bundelden hun krachten en organiseerden samen een aantal online lunches. Stichting Eet Mee organiseert namelijk ontmoetingen via etentjes bij mensen thuis. In deze coronatijd zijn dat video-etentjes. Samen voor De Bilt organiseert ontmoetingen tussen mensen uit verschillende werelden.
Met de online etentjes van Eet Mee hebben mensen uit het netwerk van Samen voor De Bilt nu gelegenheid elkaar toch te ontmoeten. Zowel voor de ambtenaren als de cliënten was de lunch erg leuk en waardevol.

Naar de burgemeester
De lunch krijgt voor Femke nog een leuk staartje. Harry van gemeente De Bilt beloofde namelijk om aan de burgemeester te vragen of Femke een keer op bezoek mag komen. Dan is de grootste wens op haar bucketlist vervuld.

Burgemeester Potters heeft inmiddels laten weten dat Femke van harte welkom is na coronapandemie, zodat ze elkaar dan ook veilig de hand kunnen schudden.

Ook online lunchen?
Wilt u ook andere mensen ontmoeten en kennis maken tijdens een online etentje?
Neem dan contact met op met Annelies Kastein van Stichting Eet Mee via tel: 030 – 221 34 98 of info@eetmee.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden