<p>Het hart vanuit het zolderraam. Foto: Linda Kroesen</p>

Het hart vanuit het zolderraam. Foto: Linda Kroesen

(Foto: Linda)

Lichtjes met Sint-Maarten

Sint-Maarten zorgt elk jaar weer voor blije (kinder)gezichten. Lekker bij de buren aanbellen die in het venster een kaarsje hebben branden, luidkeels zingen en als beloning een snoepje krijgen. Dit jaar gooide corona roet in het eten, maar werd er op een andere manier toch feest gevierd!

De Bilt - Aan de ds. Sanderuslaan was er een bijzonder hart te vinden op het middenveld. Alle kinderen uit de buurt mochten een glazen potje versieren en inleveren. Op Sint-Maarten op 11 november om 18.30 uur brandde in elk potje een waxinelichtjes. Samen vormden de 98 lichtjes een groot hart, symbool in deze onwennige en moeilijke tijd voor alle zorgmedewerkers, zzp’ers, restaurants, ouderen, eenzamen, zieken, mensen die het moeilijk hebben en voor jou en mij. Kortom, een hart van liefde voor ons allemaal.

In het midden stond een muziekbox waaruit kindermuziek klonk. Toen alle kinderen zich rond het hart hadden verzameld hebben ze luid “Sint-Maarten, de koeien hebben staarten” en “11 november is de dag” gezongen. En als beloning was er voldoende snoep voor iedereen. De rest van de buurt kon meegenieten op afstand, vanuit huis of vanuit de voortuin. Een absoluut succes, met heel veel blije kindergezichtjes. Zo werd dit jaar Sint-Maarten onvergetelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden