Appeltaarten met een boodschap


<p>Heerlijke, verse appeltaart gebakken met liefde door de deelnemers van Griftenstein & Zorg.<br><br></p><p><br></p>

Heerlijke, verse appeltaart gebakken met liefde door de deelnemers van Griftenstein & Zorg.


(Foto: )

Appeltaarten met een boodschap

De temperaturen dalen, de verwarming gaat aan en de gezellige binnenskamertijd breekt aan. Helaas verloopt dit jaar door corona alles net even anders. Om elkaar in deze bizarre tijden een hart onder de riem te steken, komt zorgboerderij Griftenstein & Zorg met de appeltaart met een boodschap.

De Bilt - Zorgboerderij Griftenstein & Zorg richt zich op land en dier, maar twee jaar geleden is er een gedeelte horeca bijgekomen. De deelnemers van de zorgboerderij mochten taarten gaan bakken bij Van der Valk Hotel de Bilt - Utrecht.
Suzanne Baan zorgcoördinator: “Als proef werden de taarten geserveerd tijdens congressen en later ook in het restaurant. Iedereen werd hier ongelooflijk blij van en het was een groot succes. Daarna zijn wij eigenlijk nooit meer gestopt met het bakken van lekkernijen.” Momenteel komen de deelnemers één keer in de week bakken in een aparte keuken speciaal voor hen ingericht. Het is de bedoeling om deze activiteit uit te breiden naar meer dagen in de week. Chef-kok Joram van Twillert : “Ik word zelf ook helemaal vrolijk en enthousiast wanneer de deelnemers in de keuken bezig zijn. Ik mag de recepten bedenken en vervolgens mag iedereen proeven of het lekker is of niet.” Het bakken van de eerste appeltaart nam drie uur in beslag, maar ondertussen zijn de deelnemers ervaren bakkers en gaat het proces tien keer zo snel. Mede dankzij het receptenboek ontworpen door de begeleiders en de chef-kok waarbij elke stap in het proces ondersteund wordt door een bijbehorende foto. Begeleidster Halina van der Spiegel: “Het is zo fijn dat de deelnemers op deze plek mogen bakken. Het draagt bij aan hun zelfstandigheid en het is een enorme boost voor hun zelfvertrouwen. Ze beginnen met het verzamelen van de benodigde ingrediënten en uiteindelijk komt er een heerlijk ruikende appeltaart uit de oven die er ook prachtig uitziet.” Baan: “En toen kwam Corona en ging de horeca dicht. Om het maar gekscherend te zeggen, de vriezers zitten vol en wij willen wel heel graag blijven bakken. En zo ontstond het idee van het verkopen van de appeltaarten met een boodschap. In plaats van een bloemetje te laten bezorgen om iemand op te vrolijken, kan je nu een appeltaart sturen voorzien van een persoonlijke boodschap. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Wij maken mensen blij die kunnen genieten van een heerlijke appeltaart en onze deelnemers kunnen blijven doen wat zij het liefst doen, bakken.” Van der Spiegel: “Wij willen gewoon het liefst doorgaan in coronatijd. Mondkapje en haarnetje op, handschoenen aan en bakken maar!” De taarten kunnen besteld worden voor €15,- en worden gratis bezorgd binnen een straal van 10 kilometer. De besteller kan een persoonlijke tekst toevoegen op een kaart gemaakt door andere deelnemers van de dagbesteding van Griftenstein & Zorg. Bestellen kan via de receptie: reservations@biltschehoek.valk.com of bel 030-2205811. Tevens kunt u de taart kopen bij landwinkel De Hooierij in de Bilt.

Astrid van Walsem

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden