<p><strong></strong>De Zuidpoolflat aan de Kometenlaan in Bilthoven (foto Hans Lebbe)</p>

De Zuidpoolflat aan de Kometenlaan in Bilthoven (foto Hans Lebbe)

(Foto: )

Start verduurzamen flat Kometenlaan

De Zuidpoolflat aan de Kometenlaan krijgt deze winter een warme jas. Talen Vastgoedonderhoud gaat het flatgebouw in opdracht van Woonstichting SSW verduurzamen. Komende weken wordt de bouwplaats ingericht en gaat de aannemer aan het werk in de algemene ruimten. Nadat de bouwliften zijn geplaatst, kan vanaf 18 januari volgend jaar gestart worden in de woningen.

Bilthoven - De bewoners krijgen straks meer wooncomfort en een lagere energierekening. De woningen gaan door de energetische verbeteringen van gemiddeld label F naar label A. Onder andere door het aanbrengen van isolerende beglazing, vloer- en gevelisolatie, een nieuw collectief cv-systeem en CO2 gestuurde mechanische ventilatie. De boilers worden verwijderd en de woningen worden gasloos. Op het gebouw komen zonnepanelen voor het energieverbruik in de algemene ruimten.

Coronaproof communicatie met de bewoners
Omdat een informatiebijeenkomst niet mogelijk was, zorgde SSW voor een uitgebreide map met alle informatie voor de bewoners. In twee woningen werden de energetische verbeteringen al uitgevoerd. Op een filmpje van deze modelwoningen konden bewoners zien wat er in hun woning gaat veranderen. Ook konden ze de modelwoningen bezoeken tijdens de spreekuren die geheel volgens de coronarichtlijnen werden georganiseerd. Net als de huisbezoeken. Mede dankzij deze individuele aanpak waren de bewoners goed geïnformeerd en stemde ruim 70% in met de voorgestelde aanpak.

Verduurzamen? Samen zorgen we ervoor!
Projectmanager Ronald Hofstede: “De verduurzaming van de Zuidpoolflat aan de Kometenlaan is een uitdagend project. Enerzijds door het grote aantal woningen en bewoners in één gebouw en de daarbij behorende technische en sociale aspecten. Anderzijds omdat we in de voorbereiding rekening moesten houden met de coronamaatregelen. Ik ben dan ook trots op de inspanningen van het projectteam en onze samenwerkingspartners Atriensis projecten en Talen Vastgoedonderhoud. Met elkaar hebben we de bewoners goed kunnen informeren en betrekken. Zij krijgen nu tijdelijk overlast van de werkzaamheden. Daarna kunnen ze weer jaren genieten van hun verbeterde, comfortabele woning.”

Woonunit park
In januari worden woonunits geplaatst op het terrein achter de middelste flat, de Evenaar. Deze tijdelijke woningen zijn bedoeld voor bewoners die tijdens de verduurzamingswerkzaamheden niet in hun eigen woning kunnen verblijven vanwege persoonlijke (medische) omstandigheden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden