Sint viert digitaal Bilts feest


<p>Niet alle schoenen in de Bilt worden goed gevuld. Sinterklaas vraagt burgemeester Potters en kinderburgemeester Carmen om een oplossing. Foto: Aneo Koning | Foto Koning</p>

Niet alle schoenen in de Bilt worden goed gevuld. Sinterklaas vraagt burgemeester Potters en kinderburgemeester Carmen om een oplossing. Foto: Aneo Koning | Foto Koning

(Foto: Aneo Koning | Foto Koning)

Sint viert digitaal Bilts feest

Ook voor Sinterklaas is het een raar jaar. Lang was het onduidelijk of hij naar Nederland zou komen met alle corona-ontwikkelingen. Daarna rees de vraag of hij naar Bilthoven, de Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Westbroek en Hollandsche Rading komt. Sinterklaas heeft immers op televisie duidelijk gezegd dat hij dit jaar voornamelijk thuiswerkt. Toch kunnen kinderen uit De Bilt uitkijken naar een digitaal feestje in de gemeente.

De Bilt - Uit betrouwbare bron heeft deze krant begrepen dat Sinterklaas regelmatig afreist naar de gemeente. Sint in de Bilt is het verhaal van Sinterklaas die thuiswerkt en af-en-toe stilletjes door de gemeente reist voor een afspraak, boodschap en om de lokale lekkernij te ontdekken. Het verhaal verbindt de zes kernen tijdens de spannendste maar ook gezelligste dagen van het jaar. Daarnaast geeft het, per kern, een mooi inkijkje in het dorpsleven.

Met hulp van burgemeester Potters, kinderburgemeester Carmen, winkeliers, basisscholen, bedrijven en inwoners uit de zes kernen geeft Sint dit jaar een geheel nieuwe invulling aan het Sinterklaasfeest in de Bilt. De agenda is geheim. Daarom heeft Sinterklaas zijn DigiPiet aan het werk gezet om er (op www.sintindebilt.nl) een digitaal feestje van te maken. Sint plaatst elke dag een blog en camerapiet legt voor social media de uitstapjes van Sint in de Bilt op camera vast. Regio TV de Bilt verzorgt de dagelijkse reportages op TV en online.

www.sintindebilt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden