Wasmiddel en schoonmaakmiddelen voor de Voedselbank

Wasmiddel en schoonmaakmiddelen voor de Voedselbank

SP De Bilt houdt een actie voor de Voedselbank in De Bilt. In onze gemeente zijn 138 huishoudens afhankelijk van de Voedselbank, de laatste maand zijn er 16 huishoudens bij gekomen, in totaal 370 personen. Wasmiddel, schoonmaakmiddelen en drogisterij-artikelen zijn hard nodig. Daarom houdt SP De Bilt een actie om de voorraad aan te vullen.

De Bilt - Er worden wekelijks standaard pakketten gemaakt met het hoognodige. Uit een aparte kast mogen mensen 1 of 2 dingen per keer kiezen. Dit is het hardste nodig: wasmiddel en wasverzachter, schoonmaakmiddelen, tandpasta, zeep, bodylotion, maandverband, wegwerpluiers, mondkapjes, wattenrondjes, pleisters en dergelijke. 

Heb je zelf nog onaangebroken verpakkingen op voorraad staan en ben je bereid die voor de Voedselbank te doneren? Of zou je als je toch inkopen doet een extra pakje of fles uit de bovenstaande lijst mee willen nemen? Misschien wil je ook aan vrienden, familie, kennissen of buren vragen of ze willen doneren? Veel mensen vinden het een sympathiek gebaar om iets voor minder bedeelden te doneren rond de feestdagen.

Een alternatief voor spullen doneren is dat je geld overmaakt naar de bankrekening van SP De Bilt, o.v.v. “Actie Voedselbank”. IBAN: NL56 RABO 01330 267 87 Afhankelijk van de hoogte van het bedrag dat binnenkomt en in het vertrouwen van akkoord van de leden, heeft het bestuur besloten om het bedrag aan te vullen/op te hogen uit de kas.

Verzamel-adressen om spullen naartoe te brengen

1. Plutolaan 164, Bilthoven (begane grond). Indien afwezig kun je rechts naast de voordeur je bijdrage onder het afdak in de kunststof box stoppen. 3x daags wordt gecontroleerd en leeggehaald. Voor grote verpakkingen of dozen maak even een afspraak: 0654904150, stuur een sms met je nummer, dan word je teruggebeld. Of mailen: marisbur@gmail.com

2. Pieter Noorwitskwartier 36, Bilthoven. Bel even om af te stemmen met Ron. 06-55183289

De actie loopt door tot en met 23 december. In overleg met de Voedselbank wordt begin januari 2021 de inzameling aangeboden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden