Op je gezondheid

Op je gezondheid

Op de maandagavonden ben ik gastheer in het Hospice Demeter en eet ik met de patiënten die daartoe nog in staat in de huiskamer aan de grote eettafel. De partner van de patiënt eet dan soms ook mee.

Door Covid 19 is de avondmaaltijd aan kleine tafeltjes die ruim van elkaar af staan. Deze avond eet een echtpaar alleen in de huiskamer.

Ik dek de tafel extra gezellig en deze keer als grote uitzondering met een glas wijn erbij. Het zal een van haar laatste etentjes zijn. Zichtbaar ontroerd gaan zij aan de tafel zitten. De patiënte kwetsbaar maar met nog een twinkeling in haar lieve gezicht, de echtgenoot zoals altijd rustig maar zich ook terdege bewust van dit bijzondere moment.

Zij heffen samen het glas en kijken elkaar teder en geëmotioneerd aan. Onderkoeld zegt hij “op je gezondheid” en de lach komt over haar betraande gezicht.

Enkele dagen later overlijdt zij in alle rust.

Door Michiel, vrijwilliger hospitality.

Het leven in het hospice

In deze nieuwe rubriek krijgen we maandelijks een kijkje achter de deuren van het Hospice Demeter. Elke keer beschrijft een van de vrijwilligers een leuk, mooi of ontroerend moment, die hij of zij heeft meegemaakt.

www.hospicedemeter.nl

Het leven in het hospice

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden