AMZ decor voor nieuwe serie op Net5


Foto:

AMZ decor voor nieuwe serie op Net5

Wie in januari de nieuwe serie De K van Karlijn bekijkt, ziet een bekende figurant als decor fungeren. De serie van Linda de Mol is namelijk gedeeltelijk opgenomen in het Alexander Monro Ziekenhuis. Het verhaal gaat over Karlijn, gespeeld door Tjitske Reidinga, die de diagnose borstkanker krijgt. Het Bilthovense borstkankerziekenhuis is daarom een perfecte locatie om te filmen. Vanaf 6 januari is het resultaat te zien op Net5.

Bilthoven - In de achtdelige komische dramaserie De K van Karlijn krijgt hoofdrolspeler Karlijn (Tjitske Reidinga) de diagnose borstkanker. Vooral haar man Victor (Ali Ben Horsting) heeft het zwaar met dit nieuws. Karlijn zelf wil voorkomen dat haar hele leven en dat van Victor en hun zoon ineens alleen nog om haar ziekte draait. Ze besluit dat ze het zware traject dat voor haar ligt maar op één manier aan kan gaan: met een enorme berg humor en ironie. De gedachte dat het wel eens fout af zou kunnen lopen, wil ze niet toelaten.

Karlijn weet dat de ziekte tegenwoordig, mits vroeg ontdekt, een grote overlevingskans heeft. Ze vindt het dan ook moeilijk om hulp te accepteren en maakt het liefst zoveel mogelijk grappen om de angst weg te lachen. Tot grote ergernis van Karlijn staat ook nog eens de overbezorgde buurvrouw (Rifka Lodeizen) te pas en te onpas voor de deur. Heel soms deelt ze haar ongerustheid met Victor. Of een klein beetje met Ellen (Fockeline Ouwerkerk), die haar beste vriendin door deze moeilijke tijden heen sleept.

Naast Tjitske Reidinga spelen onder anderen ook Joke Bruijs (de kettingrokende moeder van Karlijn) en Gijs de Lange (vader van Karlijn) in De K van Karlijn.

Voor de serie is afgelopen jaar onder meer gedraaid in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven. Dit ziekenhuis is gespecialiseerd in borstkanker en vormt daarmee een perfecte, geloofwaardige locatie voor de komische dramaserie.

De K van Karlijn is een productie van ITV Studios Netherlands Drama B.V. en is geregisseerd door WiIl Koopman en Albert Jan van Rees.

De K van Karlijn is vanaf woensdag 6 januari om 20.30 uur te zien bij Net5 Powered by LINDA en op Kijk.nl. Zie voor meer informatie en de trailer: https://alexandermonro.nl/de-k-van-karlijn/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden