PvdA De Bilt wil zekerheid huishoudelijke hulp in Gemeente De Bilt

PvdA De Bilt wil zekerheid huishoudelijke hulp in Gemeente De Bilt

Vanaf april houdt De Bilthuysen op met huishoudelijke hulp in De Bilt. De gemeente publiceert half januari de aanbestedingsstukken om zo een nieuwe aanbieder van huishoudelijke hulp te kunnen contracteren. PvdA De Bilt vindt dit rijkelijk laat en vindt dat de gemeente hier zowel de afnemers van de hulp als de medewerkers in grote onzekerheid laat.

De Bilt - Ook verbaast het PvdA De Bilt dat de gemeente ernaar streeft dat het huidige personeel door de nieuwe aanbieder wordt overgenomen, maar dat ze dit niet als verplichting in de aanbesteding opneemt.

PvdA De Bilt vindt dat het college veel te laat gereageerd heeft en het ontstane probleem niet heeft aangepakt. PvdA De Bilt wil inzichtelijk krijgen of dit niet te vermijden was en wat er nog gered kan worden om ervoor te zorgen dat bewoners zeker kunnen zijn van hun hulp en de medewerkers van Bilthuysen zeker kunnen zijn van hun baan.

Krischan Hagedoorn, fractievoorzitter PvdA: “Wij vragen om baanzekerheid voor de huidige medewerkers en zekerheid van de hulp voor onze inwoners. Het college heeft dit zelf veroorzaakt door te lang te wachten en moet op de blaren zitten en haar verantwoordelijkheid nemen. Verleng het contract met de Bilthuysen met 3 maanden, tegen een eerlijke prijs, en neem in de aanbesteding op dat huidige medewerkers overgenomen moeten worden”.

PvdA De Bilt stelt schriftelijke vragen aan het college en overweegt, indien noodzakelijk, een motie in te dienen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden