Minder autodiefstallen in De Bilt

Minder autodiefstallen in De Bilt

In de afgelopen vijf jaar is het aantal autodiefstallen in De Bilt flink afgenomen. Vergeleken met 2016 zijn er vorig jaar 33 procent minder auto’s gestolen. 

De Bilt -  Als het aankomt op autodiefstallen, lijkt De Bilt de afgelopen jaren een stuk veiliger te zijn geworden. Vijf jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 15 auto’s gestolen, maar dat is in 2020 gedaald tot 10 auto’s. Sinds 2016 daalde het aantal diefstallen ieder jaar, tot 8 in 2019, alleen in 2020 is het aantal weer opgelopen. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie. 

Het dalende aantal autodiefstallen is positief nieuws voor iedereen met een auto in De Bilt. Een vermindering van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verlaging van de autoverzekeringspremie. Hoe kleiner de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe minder risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan dezelfde auto in De Bilt veel goedkoper zijn om te verzekeren dan in Utrecht, waar jaarlijks veel meer auto’s worden gestolen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden