Aanslagen waterschaps- belastingen verzonden

Aanslagen waterschaps- belastingen verzonden

Vanaf 25 januari 2021 ontvangen zo’n 80.000 huurders in het gebied van De Stichtse Rijnlanden hun aanslag voor de waterschapsbelastingen. En veel bedrijven ontvangen hun voorlopige aanslag zuiveringsheffing. Vanaf 22 februari 2021 volgt de verzending aan zo’n 250.000 eigenaren en huurders van woningen en bedrijven. De verzending gebeurt in fasen.

Regio - Het waterschap werkt aan veilige dijken, droge voeten en schoon water. Daarnaast stelt het bestuur ook steeds meer geld beschikbaar voor maatregelen die thema's als duurzaamheid en klimaat ten goede komen. Het waterschap ontvangt hiervoor geen geld van het Rijk of andere overheden, maar heft belasting bij de inwoners en bedrijven binnen het werkgebied. Iedereen die belang heeft bij het werk van het waterschap, betaalt mee. Waterschapsbelasting bestaat uit twee heffingen: de watersysteemheffing en de zuiveringsheffing. Met de watersysteemheffing betaalt het waterschap het beheer van dijken, gemalen en stuwen en het onderhoud van sloten en rivieren. Het zuiveren van het afvalwater wordt betaald uit de zuiveringsheffing.

Het heffen en innen van waterschapsbelasting gebeurt door de BghU: de Belastingsamenwerking gemeenten hoogheemraadschap Utrecht (BghU), waar De Bilt ook onder valt. Zie ook: hdsr.nl/belastingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden