Walk Slow Smile More is de derde single van het aankomende debuutalbum Deep Cycles van JUST uit Bilthoven.

Walk Slow Smile More is de derde single van het aankomende debuutalbum Deep Cycles van JUST uit Bilthoven. Het vertelt het relaas van een goed vriend met MS die vorig jaar maart vanwege Corona naar een zomerhuisje in Zeeland vluchtte. Zonder familie en vrienden. In totale onzekerheid over wat de toekomst zou gaan brengen.

Bilthoven - In dat zomerhuisje liet hij de nodige tranen en sprak hij zichzelf moed in. Zijn levensmotto Walk Slower, Smile More staat op zijn onderarm getatoeëerd. Een reminder om te genieten van de mooie dingen van het leven terwijl je steeds meer moet inleveren.

Op Walk Slow Smile More spelen een aantal gelauwerde muzikanten mee:

Lothar Kosse (DE) op gitaar. Hij speelde met de broers Greg en Matt Biosonette (Joe Satriani, Duran Duran, David Lee Roth), maar ook met Nir Z (Genesis, John Mayer), en Abraham Laborial (Michael Jackson, Michael McDonald, Christopher Cross).

Steve Smith (UK) op Hammond. Steve speelde o.a. met Dire Straits en ABC.

Minco Eggersman (NL) op drums. Minco produceert Deep Cycles en heeft op dit moment zelf wereldwijd succes met zijn project Unifony.

De cover van de song is gemaakt door James Marsh, de ontwerper van de iconische Talk Talk hoezen. James ontwerpt ook de hoes van JUST’s debuutalbum Deep Cycles (release september 2021) en alle andere singles die nog worden uitgebracht in aanloop naar het album.

De nieuwe single is door Wilbert Mutsaers opgenomen in New Music Friday NL van deze week.

——————

Over JUST

Als muziek je eerste taal is, moet je geduld oefenen wanneer het leven die expressie de wacht aanzet…

Justin Kniest (1969) is geen vreemde in de muziekwereld. Hij werd bekend als oprichter van Fabchannel.com. Met deze online concertzender namen Justin en zijn team meer dan 1000 concerten in Paradiso en Melkweg op. Wat veel minder mensen weten is dat Justin zelf ook muziek maakt. Vanaf jonge leeftijd speelt hij al gitaar en schrijft hij liedjes. Maar uiteindelijk heeft hij 50 jaar nodig gehad om de juiste woorden te vinden. Dark Days is de eerste van vele liedjes die de luisteraar deelgenoot maakt van JUST’s persoonlijke en eerlijke verhaal.

Transparant, oprecht en melancholiek: slechts een paar woorden die in je op komen wanneer je naar de muziek van JUST luistert. Begin 2020, toen Justin had besloten dat zijn debuutalbum door Minco Eggersman geproduceerd moest worden, begonnen alle puzzelstukjes in elkaar te vallen. Samen met Eggersman begon Justin te werken aan de eerste demo’s en al snel sloten René de Vries (een van Neerlands beste arrangeurs) en (high-end) studio engineer Theodoor Borger zich bij het team aan. JUST begon zijn finale vorm te krijgen. Heel 2020 stond in het teken van het schrijven en opnemen van nieuwe songs.

Als je luistert naar de muziek van JUST herken je direct de kwaliteit van de songwriting én de opnames uit de late 80-er jaren. De diepte in zowel de opnames als de mixen zijn ongeëvenaard en doen je soms denken aan bands als Talk Talk. De songstructuren zijn een mix van Mike Lindup en David Sylvian, terwijl ze tegelijkertijd een plekje verdienen tussen het werk van meer hedendaagse songwriters als Thomas Dybdahl en Emmet Tinley. Al met al komt de muziek van JUST tot leven door de uitstekende performance van de diverse muzikanten en de warmte en transparantie van de analoge apparatuur die gebruikt is. Het maakt je nieuwsgierig naar de rest van JUST’s persoonlijke verhaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden