Alzheimer Café De Bilt

Ook het Alzheimer Café De Bilt heeft te maken gekregen met de coronamaatregelen, in september vorig jaar is er nog een fysiek café geweest in de recreatieruimte in de Houdringe flat. Echter daarna kon dit niet meer en is er overgegaan tot het maken van filmpjes over het onderwerpen van de betreffende maanden.

De Bilt - Alzheimer Café De Bilt is vol enthousiasme aan de gang gegaan hiermee en realiseerde zich wel dat internet, computergebruik en een zoommeeting voor de doelgroep niet altijd vanzelfsprekend is. Daarom sturen  zij  elke maand een mail naar de vaste gasten met daarin een linkje rechtstreeks naar het filmpje. Op de site van Alzheimer Nederland, www.alzheimer-nederland.nl/regios/zeist-en-omstreken/alzheimer-cafe-de-bilt, zijn deze filmpjes te bekijken. Hiermee was het Café toch in staat elke maand contact te leggen met de doelgroep. Het Alzheimer Café realiseert zich dat dit belangrijk is en hoopt hiermee ook nieuwe belangstellenden te bereiken. 

Het filmpje dat voor de maand maart wordt opgenomen staat binnenkort klaar. Onderwerp is : “Dementie, en ook nog in het ziekenhuis”. Een medewerker van Diaconessenhuis en het UMCU worden hierin geïnterviewd. Mocht u belangstelling hebben kunt u contact opnemen met Alida Melkert, tel. 030-6562977, e-mail: a.melkert-oosting@alzheimervrijwilligers.nl  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden