Biltenaar nieuwe vicevoorzitter Landelijke Studentenvakbond

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) heeft zaterdag een nieuw bestuur gekozen. Het nieuwe bestuur roept op om structureel meer te investeren in het hoger onderwijs. Biltenaar Joshua de Roos (24) wordt de nieuwe vicevoorzitter. Verder treden Ama Boahene (voorzitter), Ivy Dirksen (secretaris), Nol van Gerven (penningmeester) en Naomi Rajiv (algemeen bestuurslid) toe tot het bestuur. 

De Bilt - ‘Het komende jaar wil ik ervoor zorgen dat studeren weer om meer draait dan het sprokkelen van studiepunten en het halen van een diploma’, aldus de Roos. ‘De afschaffing van het leenstelsel is daarin pas de eerste stap.’ De Roos is opgegroeid in De Bilt en doet momenteel een master aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Eerder werkte hij als stagiair op het fractiebureau van GroenLinks Amsterdam, was hij voorzitter van zijn opleidingscommissie en zette hij zich in bij de actiegroep #ikwilnaarschool.

Het nieuwe bestuur zal de komende maanden worden ingewerkt, op 26 juni vindt de officiële wissel plaats. LSVb-voorzitter Lyle Muns: “De uitdagingen in het hoger onderwijs zijn groot. Met dit nieuwe team hebben wij er al het vertrouwen in dat er goed gestreden zal worden voor de belangen van studenten.” -

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden