<p>Geschiedenis van de klassieke muziek&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p>

Geschiedenis van de klassieke muziek        

(Foto: KunstenHuis)

Nieuwe online cursussen muziekgeschiedenis

Vanaf dinsdag 25 mei start de KunstenHuis Muziekschool met twee online cursussen muziekgeschiedenis. Dirigent Peter Schlamilch vertelt vol bezieling in zes lessen over de schoonheid van de klassieke muziek. Hij kan met zijn gave om de betekenis achter de muziek in te voelen en te duiden, iedereen die ervoor open staat enthousiasmeren voor de schoonheid van deze muziek. 

De Bilt - De lessen vinden volledig online plaats op zes dinsdagavonden. Er is keuze uit twee cursussen: ‘Bach: symboliek en getallenleer’ van 18.30-20.00 uur en ‘Introductie in de klassieke muziekwereld’ van 20.15-21.45 uur.

Cursus Bach: symboliek en getallenleer

De meeste musici en muziekliefhebbers weten dat Bach zijn eigen naam componeerde. Sommigen menen dat Bach geheime boodschappen componeerde in zijn grote werken, zoals de Mattheüs- en Johannespassie en de Hohe Messe. Aan de hand van verschillende methoden kijken we naar deze werken en ontdekken verbanden die bijna geen toeval kunnen zijn. Of is het toch speculatie en niets meer dan een boeiende nieuwe kijk op Bachs werken?

Cursus Introductie in de klassieke muziekwereld 

De wereld van de klassieke muziek is voor velen een kostbaar goed, maar niet iedereen weet precies hoe hij of zij daar de weg in moet vinden. Wat betekenen al die titels en opusnummers nu en welke werken moet je écht gehoord hebben? Welke stijlen zijn er en hoeveel violen zitten er in een symfonieorkest? En: hoe ontwikkel ik mijn eigen smaak en verdiep ik mijn liefde voor klassieke muziek?

Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website: https://kunstenhuis.nl/nieuwe-workshops-muziekgeschiedenis/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden