<p>Dankzij de hulp van de Rotary Club De Bilt-Bilthoven komt er een nieuwe bijenoase.</p>

Dankzij de hulp van de Rotary Club De Bilt-Bilthoven komt er een nieuwe bijenoase.

(Foto: Aneo Koning | Fotokoning.nl)

Bijdrage voor een bijenoase

In de Groenekanse tuin van landgoed Welgelegen overhandigde Rotaryclub De Bilt - Bilthoven gisteren op een zonovergoten avond een cheque van €6.500 aan Sonne Copijn, bestuurder van Stichting de Bee Foundation en imker. Hiermee kunnen zij in november een bijenoase aanleggen aan de Groenekanseweg.

Groenekan - Sonne legde daar nog eens haarfijn uit aan de clubleden van Rotaryclub De Bilt waarom bijen precies onmisbaar zijn in ons ecosysteem en waarom zij derhalve zo blij is met deze bijdrage. Veel bijen lijden tegenwoordig honger en daarom wordt deze bijdrage besteed aan het aanleggen van een nieuwe bijenoase. Goed inheems zaad is duur, dus het gedoneerde bedrag is meer dan welkom.

Een bijenoase is een voedselveld voor bijen met meerjarige, inheemse, gifvrije bloemen en planten in de kruidlaag, struiklaag en boomlaag. Hierdoor ontstaat een ecologische bij-structuur. Tegelijkertijd zal het hele ecosysteem profiteren van dit stukje groen.

Sonne Copijn nam de club vervolgens mee naar de plek waar deze oase voor de bijen geconcretiseerd zal worden.

Veel bijen lijden tegenwoordig honger

Hier zullen de clubleden in november de handen uit de mouwen gaan steken om deze oase tot stand te brengen. Een boer heeft het strook aan de Groenekanseweg beschikbaar gesteld. Het bedrag zal niet alleen bijdragen aan een beter leefmilieu voor de bijen, maar uiteindelijk ook aan een betere leefomgeving voor ons allemaal.

Kijk voor meer informatie op:

www.bijenoase.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden