Foto: Media Perspectives

Gehandicaptenparkeerkaart in De Bilt is relatief duur

Vanuit het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek is de afgelopen weken onderzoek gedaan naar het verschil in de prijs van gehandicaptenparkeerkaarten per gemeenten. Met een gehandicaptenparkeerkaart kunnen gehandicapten gratis parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. In De Bilt blijkt een van de duurste gemeentes te zijn als het gaat om een aanschaf van de gehandicaptenparkeerkaart.

De gehandicaptenparkeerkaart is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking, die niet verder dan 100 meter kunnen lopen met behulp van krukken of een ander hulpmiddel. Met zo’n kaart kunnen ze bijvoorbeeld dichtbij de ingang van voorzieningen, bijvoorbeeld van de supermarkt, parkeren. De prijs voor het aanvragen van zo’n kaart verschilt echter per gemeente. In Heerlen betaal je 471,25 euro, in Rotterdam 83,60 en als inwoner van Hardenberg of Bloemendaal hoef je zelfs helemaal niets te betalen voor de Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK). 

In provincie Utrecht is de gemiddelde prijs van een Gehandicaptenparkeerkaart 112,02 euro. Dit tegenover de landelijke prijs van 105,35 euro. In Bunnik (195,80) en De Bilt (190,00) is de kaart het duurst. In Woerden (26,75), Nieuwegein (35,00) en Soest (48,80) is de kaart in de provincie een stuk goedkoper en in De Ronde Venen is hij zelfs helemaal gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden