Logo biltschecourant.nl


Forza start actie voor geluidsscherm Maartensdijk

De Bilt/Maartensdijk - Forza De Bilt start een actie om Maartensdijk een goed geluidsscherm aan de A27 te geven.

De kernen Groenekan en Hollandsche Rading gaan er na de verbreding op vooruit door extra geluidsmaatregelen, maar in Maartensdijk zijn die niet voorzien.
"In de gemeenteraad van 30 maart heeft Forza een motie ingediend om het bestaande geluidsscherm bij Maartensdijk, aan de zuidoostzijde van de A27, af te maken", zegt Peter Schlamilch, voorman van Forza. "Er ontbreken gewoon zo'n 200 meter en veel Maartensdijkers hebben behoorlijk last van het lawaai bij bepaalde windrichtingen. Helaas is de motie toen door alle partijen afgewezen, met als argument 'dat we dat een aantal jaren geleden al zo besloten hadden'. Ik was erg verbaasd door dat argument: we leven toch nu?"

Forza! is in de gemeenteraad vertegenwoordigd door raadslid Peter Schlamilch. Die laatste gaat in de raad van 22 juni een motie indienen die de gemeente oproept om hiervoor geld vrij te maken. Daarbij is ondersteuning vanuit de bevolking natuurlijk erg belangrijk. Forza roept dan ook op om een steunbetuiging te sturen naar info@forzadebilt.nl, of om bv. zelf handtekeningen op te halen en die bij de partij in te leveren. Schlamilch: "Wij zorgen dan dat ze in de raad gepresenteerd worden. Een geluidsscherm is echt een kwaliteitsimpuls voor de kern Maartensdijk: dat moet er dus gewoon komen!"
 

Reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten