Logo biltschecourant.nl


Hidde Uittenbosch en Pepijn Lochtenberg in actie op Irene beach 2016 eredivisie.
Hidde Uittenbosch en Pepijn Lochtenberg in actie op Irene beach 2016 eredivisie.

Irene Beach wordt op 10 juni officieel geopend

Bilthoven - De officiële opening van Irene Beach door de wethouder sport Madeleine Bakker vindt zaterdag 10 juni plaats. De opening is om 16.00 uur. Gedurende het weekend en bij de opening is iedereen van harte welkom om te komen kijken naar de sfeer rondom het beachvolleybal.
 
Zaterdag 10 en zondag 11 juni wordt er voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis buiten het strand in 4 divisies tegelijkertijd op één locatie gespeeld op Irene Beach. De eredivisie is in samenwerking met  het centercourt op Lucas Bolwerk in Utrecht en daarnaast is er een 1e, 2e en 3e divisietoernooi. 
Het toernooi, op 10 en 11 juni, heeft een enorm sterk deelnemersveld inclusief een aantal internationale topteams. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, winnaars van Olympisch brons, doen mee en ook de Olympiërs Christiaan Varenhorst, Madelein Meppelink, Sophie van Gestel, Karla Borger (Duitsland) en Robin Seidl (Oostenrijk) komen in Utrecht en Bilthoven in actie.
 
Samen met de gemeente is Irene Beach drie jaar bezig geweest om de verplaatsing van het terrein achter het zwembad naar sportpark Larenstein te realiseren. Inmiddels wordt er al weer volop gespeeld op de twaalf velden die de vereniging heeft aangelegd.
 
Met zo'n 200 leden is Irene Beach één van de grotere Beachvolleybalverenigingen in Nederland. Dat levert verschillende successen op. Een aantal spelers en of teams  uit Bilthoven spelen in de nationale eredivisie en vele teams spelen in de  overige divisies. Twee jeugdspeelsters zitten zelfs in Jong Oranje.
 
Irene Beach staat voor (spel) plezier voor iedereen, wat concreet vorm vindt in de gymlessen en clinics die worden gegeven voor scholen. Zo mogelijk wordt hiervoor ook de  participatie met het bedrijfsleven gezocht.
 
Volgend jaar komt het EK beachvolleybal naar Nederland, waarbij  Utrecht één van de speelsteden is. Hierbij probeert de vereniging, samen met gemeente De Bilt en de scholen, een aantal activiteiten te organiseren op de locatie van Irene Beach om de sportparticipatie in de gemeente nog meer te vergroten.
 
 

Reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten