Logo biltschecourant.nl


Prachtlocatie voor een Slow Food markt, het landgoed Eyckenstein.
Prachtlocatie voor een Slow Food markt, het landgoed Eyckenstein.

Eerste Slow Food markt op landgoed Eyckenstein

Maartensdijk - Boerderij en Tuinderij Eyckenstein in Maartensdijk houden op zaterdag 17 juni een open dag. Op Boerderij Eyckenstein houden Jacob en Linda Jersey stiertjes en op de tuinderij teelt Luuk Schouten biologische groenten. De eerste Slow Food Utrecht markt is te vinden op het terrein van Boerderij Eyckenstein. Daar laten boeren en producenten hun producten zien, ruiken en proeven. 

De Slow Food Utrecht markt is een unieke markt, waar vele eerlijke en kleinschalige producenten hun producten laten zien en proeven. Tijdens deze eerste editie van de jaarlijkse Slow Food Utrecht markt zal onder andere Tuinderij Eyckenstein samen met Agnes Kruiden verse biologische oogst aanbieden. Boerderij Eyckenstein laat je proeven van producten van Jerseystieren. Echte Nederlandse knoflook en knoflookproducten vind je bij de kraam van Eemlook. Boerderij De Groote Voort (Remeker kaas) en Eureka (geitenkaas) brengen hun heerlijkste kazen mee.

Wil je weten waarom we veel te weinig bokkenvlees en haantjes eten en wil je het vlees ook eens proeven? Dan kun je terecht bij de kramen van De Lankerenhof en de Bokkenbunker. Verwen jezelf ook nog met een kopje koffie of thee met biologische en handgemaakte bonbons van Bonbon Margo. En omdat een tafel vol lekkernijen pas echt mooi is als er ook bloemen op staan, is er ook nog een kraam van vers geplukte bloemen van Landgoed Vollenhoven. Dit is slechts een greep uit wat je kunt beleven op de Slow Food Utrecht markt. De markt is van 10.00 tot 16.00 uur te vinden aan de Eikensteeg 13 in Maartensdijk. De markt is een initiatief van Slow Food Utrecht in samenwerking met Boerderij en Tuinderij Eyckenstein.

Reageer als eerste
Meer berichten