Een impressie van het historisch kwartet.
Een impressie van het historisch kwartet.

Jubilerende verenigingen komen met historisch kwartetspel

De Bilt/Maartensdijk - De Historische Vereniging Maartensdijk en de Historische Kring D'Oude School vieren dit jaar samen hun 30 respectievelijk 25 jarig jubileum met een aantal activiteiten en projecten. Eén van die projecten is het Zeskernenkwartet De Bilt.

Uit de geschiedenis van de zes Biltse kernen (Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek) selecteerden de twee historische verenigingen saillante en/of iconische beelden en brachten die samen in een kwartetspel. Aan de historische beelden van de diverse facetten van het leven in de zes kernen zijn beknopte beschrijvingen toegevoegd die het historisch perspectief schetsen.

Met dit kwartet brengen de verenigingen de lokale geschiedenis van de zes kernen op een speelse manier onder de aandacht van de bewoners. Ouders, grootouders en (klein)kinderen komen zo spelenderwijs in aanraking met de lokale geschiedenis. Maar ook senioren in verzorgingshuizen en bij de dagbesteding zullen aan dit kwartet veel plezier beleven.

Het kwartet is voor 7,50 euro te koop bij: de Bilthovense Boekhandel aan de Julianalaan in Bilthoven, Bouwman Boeken aan de Hessenweg in De Bilt, de Firma Van der Neut aan de Groenekanseweg in Groenekan, de Primera aan het Maertensplein in Maartensdijk en Cafetaria Coen aan de Kerkdijk in Westbroek. Daarnaast is het kwartet ook te bestellen via email: zeskernenkwartetdebilt@gmail.com. Binnen de gemeentegrenzen is bezorging gratis, daarbuiten worden verzendkosten in rekening gebracht.
Het kwartet is mede tot stand gekomen dankzij bijdragen van een aantal sponsors. Informatie over alle jubileumactiviteiten van de historische verenigingen is te vinden op de jubileumwebsite: www.vanzoddetotpleisterplaats.nl.
 

Meer berichten