Logo biltschecourant.nl


Rutger en Christianne Hennipman en hun kinderen.
Rutger en Christianne Hennipman en hun kinderen.

Open Boeren Zaterdag bij De Bonte Parels in Westbroek

Westbroek - Vlakbij Utrecht ligt melkveebedrijf 'De Bonte Parels'. Rutger en Christianne Hennipman runnen dit bedrijf, dat sinds vorig jaar bezig is om biologisch gecertificeerd te worden. Eens in de maand houden zij een open dag. Terwijl het bedrijf gewoon doormaarcheert kunnen bezoekers vragen stellen en een rondleiding krijgen.

Afgelopen zaterdag, 3 juni, organiseerden zij de eerste 'Open Boerenzaterdag'. Een dag waarbij het werk op het bedrijf wel doorgaat, maar waar iedereen welkom is om een kijkje te nemen en eventueel een handje te helpen. Het idee ontstond nadat Rutger en Christianne regelmatig de vraag kregen van burgers om het bedrijf te mogen bezoeken. Rutger: "We zoeken graag het contact met de burger en staan open voor bezoekers, maar het werk gaat ook door, waardoor het soms lastig te combineren is".

Rutger en Christianne vertellen graag en met veel enthousiasme over hun bedrijf. Ook hun kinderen Thijs en Tobias laten met plezier de koeien en de boerderij aan mensen zien. Iedere eerste zaterdag van de maand zijn bezoekers van harte welkom. 's Ochtends worden de kalveren gevoerd, de koeien naar de wei gebracht en andere klusjes gedaan. 's Middags tussen 13.00 en 15.00 is er tijd om onder leiding van de boer(in) een rondleiding te krijgen. Om 15.30 worden de koeien uit de wei gehaald, waarna de boerderij om 16.00 de deuren weer sluit.

Op deze dagen is het ook mogelijk om, naast het rundvlees van eigen koeien, verse rauwe melk, boerenyoghurt en andere zuivellekkernijen te kopen.

De eerstvolgende Open Boerenzaterdag vindt plaats op zaterdag 1 juli. In augustus vindt er geen open dag plaats in verband met de komst van hun derde kindje, maar daarna gaat het stel weer verder met het ontvangen van bezoekers op hun bedrijf. Voor meer informatie, neem een kijkje op hun website : http://www.debonteparels.nl of op de facebookpagina: http://www.facebook.com/debonteparels.

Reageer als eerste
Meer berichten