Logo biltschecourant.nl


FC De Bilt eerste Fairtrade Sportclub van Nederland

FC De Bilt is de eerste sportclub in Nederland die zich Fairtrade Club mag noemen. Op zaterdag 17 juni zal de titel officieel worden uitgereikt door burgemeester Sjoerd Potters, voorzitter van de Biltse Fairtrade Jury.

Nederland telt inmiddels 76 Fairtrade Gemeenten (waaronder De Bilt), 2 Fairtrade Provincies (waaronder Utrecht), tal van Fairtrade Scholen, Kerken, Restaurants en zelfs een Ziekenhuis, maar nooit eerder was er een sportclub die de titel Fairtrade Club wist te verwerven.

De Werkgroep Fairtrade De Bilt heeft in overleg met de Biltse Jury criteria opgesteld voor Fairtrade Clubs, geënt op die voor scholen en kerken. De Jury vindt dat FC De Bilt de titel Fairtrade Club beslist verdient. Zij waardeert het dat de voetbalclub al jarenlang fairtrade koffie, thee en andere producten gebruikt en daarnaast genereert de samenwerking met de sponsor Plusmarkt nog extra aandacht voor eerlijke handel.

Ook schafte FC De Bilt maar liefst 400 wedstrijd- en trainingsballen aan met het Fairtrade keurmerk. Daarmee draagt de club bij aan goede arbeidsomstandigheden en een eerlijke prijs voor de producenten in ontwikkelingslanden.

Waardering is er ook voor de communicatie binnen de club over het thema ‘eerlijke handel’ én voor de organisatie van een speciaal Fairplay Toernooi in mei waaraan door verschillende Fairtrade Scholen werd deelgenomen.

Reageer als eerste
Meer berichten