Logo biltschecourant.nl

Circulair Inkopen in De Bilt

De Bilt - Samen voor De Bilt houdt op dinsdag 27 juni een kennissessie over circulair inkopen. Dus zodanig inkopen dat er zo min mogelijk grondstoffen worden verspild door producten en materialen te hergebruiken. De bijeenkomst is van 9.00 tot 11.00 uur op het terrein van het RIVM. 

In opdracht van gemeente De Bilt organiseert Samen voor De Bilt diverse bijeenkomsten over de Circulaire economie voor Biltse bedrijven en maatschappelijke organisaties. Deelnemers  krijgen dan  informatie en kunnen hun ervaringen delen. Welke kansen zijn er  voor uw organisatie? Hoe zou u uw afval kunnen verminderen en grondstoffen kunnen hergebruiken? En hoe komt u tot nieuwe vormen van samenwerking? Op 27 juni is het specifieke thema van de bijeenkomst: circulair inkopen.

De Rijksoverheid wil dat overheidsorganisaties zo veel mogelijk maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). Dus niet alleen naar de prijs van producten kijken, maar ook naar de effecten ervan op het milieu en naar sociale effecten, zoals mensenrechten. Het RIVM heeft op een rij gezet welke 'tools' inkopers tot hun beschikking hebben om de milieueffecten te duiden. In het rapport Tools voor Maatschappelijk Verantwoord Inkopen zijn 13 MVI-tools belicht die de inkoper helpen bij milieuvriendelijk, circulair en biobased inkopen. 

Michiel Zijp, auteur van dit rapport en werkzaam bij het RIVM, zal de MVI-tools toelichten die de inkoper helpen bij milieuvriendelijk, circulair en biobased inkopen. Daarna geeft Martin Leloux van Poonawalla een rondleiding over het RIVM terrein zodat u enkele toepassingen ook letterlijk ziet. Uiteraard is er alle ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. 

Heeft u belangstelling voor de bijeenkomst op 27 juni, neem dan zsm contact met ons op:  joanne@samenvoordebilt.nl

In kader: Samen voor De Bilt
Samen voor De Bilt organiseert ontmoetingen tussen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Zo stimuleren wij betrokken ondernemen in de gemeente De Bilt en versterken wij de lokale samenleving. Zie ook: www.samenvoordebilt.nl 

Reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten