Logo biltschecourant.nl


De elektrische deelauto bij De Veemarkt in Utrecht.
De elektrische deelauto bij De Veemarkt in Utrecht.

WVT en BENG! gaan interesse peilen voor elektrische deelauto

Bilthoven - Energiecoöperatie BENG! en de vereniging voor samenlevingsopbouw WVT gaan woensdag 28 juni een informatieavond houden over 'We drive Solar'. Deze vindt plaats in het WVT-gebouw aan de Talinglaan 10 in Bilthoven.

Inwoners van gemeente De Bilt die geïnteresseerd zijn in het gebruik van een elektrische deelauto, zijn welkom vanaf 19.30 uur. De presentatie over 'elektrisch rijden met de kracht van de zon' start om 20.00 uur. 

Christoph Buter, bestuurslid van BENG!, licht toe:  "Als lokale energiecoöperatie zijn we erg benieuwd of in De Bilt belangstelling bestaat voor het concept van We Drive Solar. Het idee is ontstaan in de Utrechtse wijk Lombok, is inmiddels ook succesvol op andere plekken in Utrecht en breidt zich nu snel verder uit in de regio."

 Als bestuurslid is Christoph onder meer betrokken bij de realisatie van collectieve zonnedaken in de gemeente. "Het verenigingsgebouw van WVT heeft een plat dak dat geschikt is voor flink wat zonnepanelen,  heeft  een ruime parkeerplaats voor de deur èn is een ontmoetingsplek voor veel mensen. Deze ingrediënten vormen samen een prima basis voor een project met een elektrische deelauto. Door de plaatsing van speciale laadpalen kunnen zonnepanelen op het dak de auto van stroom voorzien. Bijzonder is dat deze zonnestroom ook weer vanuit de accu van de auto kan worden terug geleverd aan het verenigingsgebouw op momenten dat daar stroom nodig is. Op die manier kan optimaal gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden van opslag van duurzaam opgewekte stroom."

Michiel van Weele, bestuurslid WVT, voegt daaraan toe: "WVT vindt het belangrijk om duurzaamheid te stimuleren. Het is daarbij een actueel thema dat mensen samenbindt. WVT is daarom actief in het platform duurzaamheid van Samen voor de Bilt."
Meer informatie: www.wedrivesolar.nl en www.beng2030.nl

 

Reageer als eerste
Meer berichten