Logo biltschecourant.nl


Actie Forza voor beter geluidsscherm

De Bilt/Maartensdijk - De actie van Forza De Bilt om Maartensdijk goede geluidsbescherming aan de A27 te geven is volgens voorman Peter Schlamilch een groot succes. Volgens hem zijn er inmiddels 533 steunbetuigingen binnengekomen en komen er nog elke dag nieuwe bij.

Forza De Bilt gaat de handtekeningen en mails in de gemeenteraad van 22 juni aanbieden. Ook komen insprekers uit Maartensdijk om 19.30 uur hun zegje doen over de geluidshinder die zij dagelijks ervaren.

"Forza is supertrots op de Maartensdijkers, die massaal gehoor hebben gegeven aan onze oproep om een handtekening te zetten,'"zegt Peter Schlamilch, voorman van Forza. "Er ontbreken gewoon zo'n 200 meter geluidsscherm ten zuidoosten van de snelweg en het geluid gaat recht de woonwijk in."

Schlamilch: "Helaas is Forza's eerdere motie hierover door alle partijen afgewezen, met als argument 'dat dit een aantal jaren geleden nou eenmaal zo besloten is'. Hopelijk trekken deze handtekeningen de partijen nu wél over de streep. Bovendien ben ik benaderd door een aannemer die geheel gratis een geluidswal wil aanleggen, waar ook nog bomen op kunnen en waar je nog steeds met de hond kunt wandelen. Hij komt donderdag ook inspreken in de Raad. Het is maar een van de opties, maar wel een heel interessante."

Forza! is in de gemeenteraad vertegenwoordigd door raadslid Peter Schlamilch. Die laatste gaat in de raad van 22 juni een motie indienen die de gemeente oproept om hiervoor geld vrij te maken, dit serieus te onderzoeken en voor november van dit jaar met een plan te komen. Daarbij is ondersteuning vanuit de bevolking natuurlijk erg belangrijk.

Forza roept dan ook op om een steunbetuiging te sturen naar info@forzadebilt.nl, of om bv. zelf handtekeningen op te halen en die bij de partij in te leveren, dat kan nog tot donderdagvond.
Schlamilch: "Wij zorgen dan dat ze in de raad gepresenteerd worden. Een geluidsscherm is echt een kwaliteitsimpuls voor de kern Maartensdijk: dat moet er dus gewoon komen, en het geld is er!"
 

Reageer als eerste
Meer berichten