Logo biltschecourant.nl


Marinus (21). ''Eindelijk werd ik gehoord.''
Marinus (21). ''Eindelijk werd ik gehoord.'' (Foto: Carolien Paasman)

Biga Groep helpt Marinus aan werkplek bij Boll Bunnik

Marinus (21 jaar) zat twee jaar zonder werk thuis in Doorn. Hij wilde graag aan de slag maar dat lukte niet. Uiteindelijk volgt hij na 2 jaar een traject bij Biga Groep en heeft hij nu een proefplaatsing als autopoetser bij ASN Autoschade Service Boll in Bunnik. Lees hier zijn verhaal, gemaakt door Lisette Brenkman.

Bunnik - “Ik volgde een opleiding voor automonteur maar ik kreeg tijdens mijn opleiding te horen dat ik er niet slim genoeg voor was en dat dit hem niet ging worden. Ik zou drie schooljaren opnieuw moeten doen, dat zag ik totaal niet zitten. Via Stichting Werkartaal heb ik nog een test gedaan voor de opleiding elektricien. Daar heb ik niveau 1 gehaald, maar om voor elektricien door te leren bleek mijn leerniveau te laag te zijn. Ik heb daar ook mijn veiligheidsdiploma gehaald. Ik wilde aan het werk, het liefst iets met auto's. Uiteindelijk kwam ik twee jaar thuis (bij mijn ouders) te zitten. Terug naar school zag ik echt niet zitten. Achteraf gezien was ik daar misschien iets te koppig voor. Ik klopte bij de gemeente aan want die uitkering krijgen zonder aan het werk te zijn dat vond ik maar niets. Na anderhalf jaar werd ik gehoord. Blijkbaar lag ik onderaan de stapel. Ik kreeg een traject ‘Werk maken van uw garantiebaan’ bij Biga Groep, waar ik onder andere leerde solliciteren.”

Werkstage

“Ik was blij dat ik gehoord en geholpen werd. Daar kreeg ik te horen dat een kans op een baan in de autohandel vrij klein is. Daar stelde ik me op in. Maar eerst proberen en anders ergens anders aan de slag. Mooi was het natuurlijk dat ik vrij snel een werkstage kreeg bij ASN Autoschade Service Boll in Bunnik. Toch iets met auto's. Ik maak de auto's hier schoon van binnen en van buiten en natuurlijk poets ik ze uitgebreid na. Als er geen auto's zijn om schoon te maken mag ik bumpers plaatsen. Leuk werk om te doen. Trajectbegeleider Inge Maarseveen van Biga Groep komt af en toe kijken of het allemaal goed gaat. Ze zijn hier heel tevreden over mijn werk. Het aantal dagen dat ik hier werk hebben we opgebouwd. Ik wilde graag gelijk de hele week aan de slag maar het werd mij geadviseerd om dit op te bouwen. Ik hoop echt dat ik hier na mijn proefplaatsing aan het werk kan. Thuis zonder werk zitten is helemaal niets. Ik vulde mijn dagen met klusjes, ging laat naar bed zodat de dagen korter waren. Ik heb het hier goed naar mijn zin. De sfeer is goed en de collega's zijn aardig.”

Tevreden

Marinus straalt, zeker als hij over zijn werk en ambities praat. Leidinggevende Frank is tevreden: “Hij doet zijn werk heel netjes. We zijn echt heel blij om hem in ons team te hebben.”

Reageer als eerste
Meer berichten