Logo biltschecourant.nl


Bij het eredivisie beachvolleybal in Groningen stonden er bij zowel de mannen als de vrouwen Irene Beachers op het podium.
Bij het eredivisie beachvolleybal in Groningen stonden er bij zowel de mannen als de vrouwen Irene Beachers op het podium.

Irene Beachers op podium bij eredivisie beachvolleybal

Het was een goed weekend voor Irene Beach uit Bilthoven. Bij het eredivisie beachvolleybal in Groningen stonden er bij zowel de mannen als de vrouwen Irene Beachers op het podium.

Bilthoven - Esmee Priem verraste vriend en vijand door samen met Kirsten van der Lecq een bronzen medaille te veroveren.
Priem en van der Lecq haalden de laatste weken al meer goede resultaten in de eredivisie maar dat ze klaar waren voor een podium plaats had toch niemand verwacht. De laatste wedstrijd op zaterdag was een soort Bilts onderonsje waarin toch wel verrassend gewonnen werd van Daphne Katan en Pleun Ypma. Zondag lieten Esmee en Kisten zich inspireren door de fantastische sfeer op de Groningse Grote Markt waardoor ze misschien wel beter speelden dan ooit met als resultaat de allereerste podiumplaats voor dit jonge Irene Beach team.

Mannen Beachvolleyballers

Bij de mannen was oer-Irene Beacher Bas Verpoorten al een paar keer dicht bij het podium. Een podiumplaats zat er dus aan te komen, maar dat het in Groningen zou gebeuren had niemand gedacht. Zeker niet om dat voor het brons gespeeld moest worden tegen oud Nederlands kampioen Sven Vismans die dit jaar al regelmatig op de hoogste trede van het podium stond.

"Wat een fantastisch publiek, wat een fantastisch publiek in Groningen, in deze sfeer wilden we echt niet verliezen" zei Bas Verpoorten nadat ze in een zinderende wedstrijd het brons binnenhaalden. "Een prestatie om trots op te zijn" zegt Irene Beach voorzitten Derk-Jan Meyer. "prachtig toch dat spelers uit onze eigen jeugdopleiding inmiddels zo dicht tegen de Nederlandse top zitten."

Reageer als eerste
Meer berichten