Logo biltschecourant.nl


V.l.n.r. Henny van der Heijden (secretaris Stichting Vierstee 2.0), Ed van Zijl (penningmeester), Cees van Vianen (TVM verzekeringen), Edwin Plug  (voorzitter) en Angelique Kalverda (algemeen bestuurslid) Fotograaf: Henny van der Heijden
V.l.n.r. Henny van der Heijden (secretaris Stichting Vierstee 2.0), Ed van Zijl (penningmeester), Cees van Vianen (TVM verzekeringen), Edwin Plug (voorzitter) en Angelique Kalverda (algemeen bestuurslid) Fotograaf: Henny van der Heijden

Gift voor renovatie van Dorpshuis

Deze week heeft Edwin Plug, voorzitter van Stichting Vierstee 2.0, een cheque ontvangen ter waarde van € 2.500,- van de TVM foundation. Cees van Vianen, accountmanager Transport van TVM verzekeringen, reikte de cheque uit. De donatie wordt gebruikt voor aanschaf van inventaris voor het te renoveren dorpshuis in Maartensdijk.

MAARTENSDIJK - Donatie van de TVM foundation 'We staan aan de vooravond van een grote renovatie van het dorpshuis. De inwoners van Maartensdijk en de gebruikers zijn blij met de renovatie. Het gebouw is na 37 jaar intensief gebruik echt toe aan een opknapbeurt.

Ontmoeting

De accommodatie biedt plaats aan cultuur, sport, de bibliotheek en het is een plek voor ontmoeting. Tijdens de vernieuwing van het dorpshuis wordt onder andere aandacht besteed aan technische aspecten: installaties worden vervangen, de klimaatsysteem wordt verbeterd en een aantal wensen vanuit de gebruikersgroepen worden aangepakt. De gemeente De Bilt verzorgt de renovatie', vertelt Edwin.

Burgerinitiatief

'De stichting wil ook graag een betere inventaris realiseren voor het dorpshuis, waarmee we ook de mogelijkheden rondom het gebruik van het dorpshuis kunnen gaan uitbreiden. Om dit te bewerkstelligen is een burgerinitiatief gestart dat in 2015 heeft geleid tot de oprichting van Stichting Vierstee 2.0. Deze stichting zet zich er voor in dat er met de vernieuwing van het dorpshuis meer kan gaan gebeuren dan mogelijk is met de renovatie welke vanuit de gemeente wordt gerealiseerd. Dit doen wij in samenwerking met en gedragen door de gebruikers van de Vierstee en de inwoners van Maartensdijk. We organiseren diverse activiteiten, zoals een sponsorloop, open dagen, verkoop van zomer plantjes en nog veel meer acties met als doel om geld in te zamelen om onze wensen rondom de inrichting te kunnen waarmaken. We zijn daarom ook heel blij met de donatie van de TVM foundation', aldus Edwin. Cees van Vianen, werkzaam bij TVM verzekeringen, vroeg samen met de Stichting Vierstee 2.0 de donatie aan. 'Leden en klanten die bij TVM verzekerd zijn, kunnen een aanvraag indienen bij de stichting. De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven.

Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag indient, vindt ???????u op www.tvmfoundation.nl.

reageer als eerste
Meer berichten