Logo biltschecourant.nl


Tunnel gaat 27 juli open

BILTHOVEN - Het geduld van inwoners is op de proef gesteld, maar op donderdag 27 juli in de middag, gaat de onderdoorgang geheel open. Dit betekent dat zowel al het gemotoriseerde verkeer, als voetgangers en fietsers de wijk De Leijen via de Leijenseweg in en uit kan. Daarmee komt een einde aan een periode van bijna twee jaar omrijden.

Wethouder Ebbe Rost van Tonningen: "Eerder kondigden we aan dat eind juli slechts één rijbaan open zou gaan, maar het werk verloopt voorspoedig, waardoor nu gehele openstelling al mogelijk is." De openstelling hing vooral af van het tegelwerk. Beide wanden van de onderdoorgang worden betegeld. Een klus waar veel tijd in gaat zitten en waarvoor één rijbaan afgesloten zou moeten worden.

Rost van Tonningen: "Ik ben erg blij dat de onderdoorgang nu, ondanks een kleine vertraging, open gaat. Het gaat om een belangrijke verbinding voor de wijk De Leijen waarmee de veiligheid in en de doorstroming van het verkeer sterk verbeteren."

De aannemer is eind juli nog niet helemaal klaar met het werk. Tot begin september worden de laatste puntjes op de i gezet en wordt met name ook de ruimte direct om de onderdoorgang heen afgewerkt. In het najaar gaat de gemeente de nieuwe beplanting aanbrengen.


Bron: Gemeente De Bilt

2 reacties
Meer berichten