Logo biltschecourant.nl


Deelnemers van de vierdaagse samen met hun begeleiders. FOTO: Angela Strubbe
Deelnemers van de vierdaagse samen met hun begeleiders. FOTO: Angela Strubbe

Vierdaagse De Schutsmantel

Bilthoven - Afgelopen week werd niet alleen in Nijmegen een vierdaagse gelopen. Ook in Bilthoven werd er gewandeld. Vier dagen lang trokken de bewoners van Wooncentrum Schutsmantel er op uit.

Zittend in een rolstoel, lopend achter een rollator of aan de arm van een vrijwilliger, vertrokken er iedere ochtend gemiddeld 45 bewoners en evenveel begeleiders, voor een wandeling door de wijk Bilthoven-Noord. Onderweg was er natuurlijk ook een echte stempelpost waar we even konden uitrusten.

Er werd genoten van een beker limonade of water, en een heerlijke versnapering die ons werd aangeboden door Spar Jan Mons. Dinsdag en woensdag was een heerlijke wandeling, mede door prachtig weer.

Donderdag net na vertrek barstte een flinke hoosbui los. Een carpoort en garage boden op dat moment een droog onderkomen. Vrijdag was de grote finale toen er met de hele groep een kleine ronde door de wijk werd gelopen en werden we begroet door bezoekers van dagsocieteit de Bosrank. Iedereen ontving een prachtige gladiool, gesponsord door Bloemsierkunst Haasjes. Een stukje verder stonden de collega's van wooncentrum Schutsmantel te wachten op de bewoners. De groep werd onder luid applaus binngengehaald.

Natuurlijk hoort bij het lopen van een vierdaagse ook een medaille. Iedere bewoner ontving zijn of haar welverdiende medaille uit handen van wethouder Bakker en vestigingsmanager Meta Sleijster. Stralend namen de bewoners en de begeleiders deze in ontvangst!

reageer als eerste
Meer berichten