Logo biltschecourant.nl


Foto: Jan Ruijne

Dieren en vakantie

Afgelopen week stonden er mensen van een organisatie die zich inzet voor het lot van dieren op het Maertensplein. Toen ik met ze aan de praat raakte vertelde ze me een feit waar ik van schrok; nog elk jaar worden er rond de vakantie periode ongeveer 80.000 huisdieren 'aan hun lot' overgelaten en gedumpt. Wacht even dacht ik als dierenliefhebber; we leven in het jaar 2017… We zijn toch zover ontwikkeld dat je heel bewust voor een huisdier kiest en je er voor kiest om dat dier tot (als alles goed gaat) het overlijden te verzorgen? Dat realiseer je je toch bij de aanschaf van een huisdier? Het zomaar dumpen van dieren omdat jij op vakantie wilt en niet meer voor dat dier wilt zorgen was toch iets van lang geleden? Blijkbaar niet.. Toen ik me het enorme aantal gedumpte huisdieren voor me haalde besefte ik dat dit ook in de gemeente De Bilt gebeurt.

"Rond de vakantie worden ongeveer 80.000 huisdieren aan hun lot overgelaten"

Ik snap dit niet. Je hecht je toch aan een dier? Ik in ieder geval wel… Als je voor een huisdier kiest, dan weet je dat zo'n dier tijdens een vakantie ook goed verzorgd moet worden. Als je die zorg niet wilt regelen, kies dan niet voor een huisdier.

Wij gaan regelmatig op vakantie en we hebben twee katten en een aantal vissen. Wij regelen altijd met vrienden en buren dat onze dieren tijdens die vakanties niets te kort komen. Omgekeerd zorgen wij tijdens hun vakanties dan weer voor hun dieren en huizen. Het organiseren hiervan is niet moeilijk of ingewikkeld, gewoon een kwestie van afstemming. Mochten er geen buren of kennissen beschikbaar zijn om voor een dier te zorgen dan zijn er toch altijd wel dieren liefhebbende buurjongens of buurmeisjes die dit voor een paar euro per dag wil doen of andere mogelijkheden? Huisdieren dumpen wegens vakantie van de baas…. Dat doen we toch niet meer? Organiseer een goede oppas en geniet ook na uw vakantie weer van uw huisdier!

1 reactie
Meer berichten