Logo biltschecourant.nl


FOTO: Hans Lebbe

Appeltaart bij openen onderdoorgang Leijenseweg

BILTHOVEN - Na een toespraak door wethouder Ebbe Rost van Tonningen (links op de foto met hoed) werd donderdagmiddag 27 juli de openingshandeling van de onderdoorgang verricht door een aantal bewoners van De Leijen. De bewoners mochten het hek, dat de doorgang voor het verkeer nog versperde, aan de kant schuiven. Met gillende sirenes maakten brandweer en politie als eersten gebruik van de onderdoorgang, gevolgd door toegestroomde voetgangers en fietsers. Deze waren blij verrast toen zij van de wethouder als eerste passanten een heerlijk appeltaartje ontvingen. 

Dit betekent dat na twee jaar zowel al het gemotoriseerde verkeer, als voetgangers en fietsers de wijk De Leijen via de Leyenseweg in en uit kan. De onderdoorgang is een belangrijke verbinding voor de wijk De Leijen waarmee de veiligheid in en de doorstroming van het verkeer sterk zijn verbeterd.

Laatste werkzaamheden

De aannemer is eind juli nog niet helemaal klaar met het werk. Tot begin september worden de laatste puntjes op de i gezet en wordt met name ook de ruimte direct om de onderdoorgang heen afgewerkt. In het najaar gaat de gemeente de nieuwe beplanting aanbrengen.

reageer als eerste
Meer berichten