Logo biltschecourant.nl


Foto: Jan Ruijne

Column Internet

Onlangs was ik met mijn gezin in Amsterdam en moesten we van het ene deel van het centrum naar het andere deel, de tram was best uit de buurt, we wisten niet welke lijn en welke kant op dus opperde de dochter een taxi.

Vader keek speurend om zich heen terwijl dochter haar smartphone pakte en na luttele seconden mededeelde dat we even door moesten lopen naar de hoek van de straat en dat er binnen 4 minuten een Toyota met kenteken xyz voor ons zou arriveren. Ja zo legde de dochter (19 jaar) even later uit, de Uber-App op haar smartphone is gekoppeld aan haar creditcard en met GoogleMaps hebben chauffeur en passagier elkaar zo gevonden. Een keurige chauffeur leverde ons even later op de plaats van bestemming af. Kosten: vijf euro. Er kwam geen contant geld aan te pas. Een keurige blauwe kentekenplaat op de auto en een taxikaart op het dashbord. Uber laat de gevestigde orde op haar grondvesten schudden.

Same day delivery

Internet doet de wereld veranderen. Was er voorspeld en niemand kon 20 jaar geleden ook maar vermoeden dat het zo'n vaart zou lopen. Dat door de komst van internet het straatbeeld zou veranderen, dat winkels zouden verdwijnen en dat de strijd om de gunst van de klant gewonnen zou worden door de goedkoopste en de snelste. Want vandaag besteld is morgen in huis en in de toekomst gaan we zelfs naar "same day delivery".

En dan heb ik goed nieuws! Want uw boekhandel speelt helemaal in op deze nieuwe trend. Niks on-line bestellen en een dag op je pakje wachten. Hup, op de fiets naar je dorp, ter plekke een boek uitzoeken, afrekenen en meenemen! Zo zie je maar weer, we kunnen de technische en digitale ontwikkelingen prima bijbenen. Oh en we zijn trouwens ook 24/7 open. Ja hoor, surf maar even naar onze website, als je kiest voor (gratis) thuisbezorgen dan heb je je bestelling de volgende dag in huis. Mooi hè? Gewoon om de hoek!

www.bilthovenseboekhandel.nl

reageer als eerste
Meer berichten