Logo biltschecourant.nl


Een grote groep van 80 vluchtelingen en acht maatschappelijk begeleiders gingen een dag naar het strand.
Een grote groep van 80 vluchtelingen en acht maatschappelijk begeleiders gingen een dag naar het strand. (Foto: Steunpunt Vluchtelingen De Bilt)

Voor het eerst een dagje naar het Hollandse strand

Een dag vol zonneschijn en vrolijk weer wordt ons beloofd als we dagen van tevoren de weervooruitzichten raadplegen. Als ik die dag bij het kantoor arriveer, staan er al mensen met hun kinderen bij het kantoor te wachten.

De Bilt - Een jongetje komt op me toegerend: mevrouw, mogen wij ook mee? Het is erg moeilijk, maar de bus is al vol! De teleurstelling is groot. Langzaam loopt het plein voor het kantoor vol, bijna iedereen is er, maar niet allemaal en zo komt er toch een plekje vrij voor het teleurgestelde jongetje en zijn zusje! Vrolijk maakt een grote groep van 80 vluchtelingen en 8 maatschappelijk begeleiders zich thuis op het zand op grote kleden. Tassen met eten, drinken, zelfs waterpijpen, komen tevoorschijn. De kinderen kunnen hun plezier niet op, de ouders, en ook de meisjes dagen elkaar uit om, desnoods met kleding aan, het water in te gaan. Het meegebrachte eten wordt met elkaar gedeeld en vooral de begeleiders worden flink verwend met de lekkerste hapjes. Zelfs de donderbui die over ons heen raast kan de dag niet bederven! Veel te snel is het 16.30 uur en zitten we allemaal moe en voldaan in de bus. Er zijn ook strandgangers die vol enthousiasme gaan zingen, liedjes vol vreugde maar ook van verlangen naar andere stranden die vroeger bezocht zijn. De stranddag 2017 was een feestje voor iedereen en rozig en blij nemen we afscheid van elkaar. En beginnen met aftellen naar de stranddag 2018.

reageer als eerste
Meer berichten