Logo biltschecourant.nl


In de onderdoorgang zijn inmiddels twee van de zes tegeltableau's geplaatst.
In de onderdoorgang zijn inmiddels twee van de zes tegeltableau's geplaatst. (Foto: Mirjam Oorschot-Kon)

Overweg Leijenseweg door de jaren heen in beeld

De Bilt - De nieuwe onderdoorgang aan de Leijenseweg wordt verfraaid met tegeltableau's met beelden van de oorspronkelijke overweg gemaakt in diverse voorbije jaren. Twee sieren inmiddels de wand. Na de bouwvakantie worden de overige vier fototableau's geplaatst.

"Het begon met een schrijven van de Gemeente De Bilt", zegt Mirjam Oorschot-Kon, dochter van de overleden persfotograaf Ad Kon. "Men was op zoek naar beeldmateriaal om de onderdoorgang te verfraaien. Ze had van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen foto's gekregen die door onze vader bleken te zijn gemaakt. Of wij toestemming wilden geven voor het gebruik ervan. Dat is toch even vreemd als je zo'n verzoekje krijgt."

In het verleden heeft Ad Kon veel gewerkt voor de gemeente De Bilt. Ad was jarenlang persfotograaf voor o.a. het Nieuw Utrechts Dagblad. Na zijn overlijden in 1986 is een deel van zijn werk naar het Historisch Centrum gebracht.

"Dat er twee van zijn foto's zijn gebruikt vinden we heel bijzonder. Het voelt nu net of hij weer een beetje 'zichtbaar' voor ons is. Mijn broer en ik hebben dan ook geen moment getwijfeld en toestemming gegeven. We zijn trots op hem, en wat vooral leuk is, is dat zijn naam © Ad Kon bij de foto is geplaatst. Daar stond hij op als persfotograaf, toen en ook nu."

1 reactie
Meer berichten