Logo biltschecourant.nl


Een medewerker van Bilthoven Biologicals vertelt over het productieproces van vaccins.
Een medewerker van Bilthoven Biologicals vertelt over het productieproces van vaccins. (Foto: Hans Lebbe)

Werkbezoek Commissaris van de Koning aan De Bilt

Afgelopen woensdag bracht de Commissaris van de Koning de heer Willibrord van Beek een werkbezoek aan de gemeente De Bilt. Het werkbezoek begon met een gesprek met het college van burgemeester en wethouders.

De Bilt - In dat gesprek wordt onder andere gesproken over de ontwikkeling van de Life Science As, openbare orde en veiligheid en regionale samenwerking.

Daarna bracht het gezelschap een bezoek aan Bilthoven Biologicals op het Utrecht Science Park Bilthoven. Bilthoven Biologicals produceert vaccins om wereldwijd kinderen te beschermen tegen allerlei infectieziekten.

Het programma werd afgesloten met een rondleiding over het Berg en Bosch terrein waar verschillende bedrijven actief zijn op het gebied van Life Science en gezondheid. Ook bracht de heer Willibrord van Beek een kort bezoek aan het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven.

Na de rondleiding sloten leden van de gemeenteraad, leden van Provinciale Staten en vertegenwoordigers van de bezochte bedrijven aan voor een informeel treffen met de commissaris. In de kapel van Berg en Bosch deelde de Commissaris van de Koning zijn ervaringen met de aanwezige politici.

Door Hans Lebbe

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox