Logo biltschecourant.nl


'Succesvol samenwerken met je partner is waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd, maar wij delen echt samen deze passie,' aldus Angelique van Rijn. Foto: Astrid van Walsem
'Succesvol samenwerken met je partner is waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd, maar wij delen echt samen deze passie,' aldus Angelique van Rijn. Foto: Astrid van Walsem (Foto: Astrid van Walsem)

Creatieve breinen draaien volop

'Stairway to Heaven,'is het café in Utrecht waar de wegen van Angelique van Rijn en Ad Tummers elkaar kruisten in 1995. Het begin van een mooie reis samen door het leven.

De Bilt - In 2004 zeggen Angelique en Ad beiden hun baan op en reizen een jaar lang rond door Zuid-Amerika. Ze kopen een Chevrolet Luv waarin genoeg plek is om lifters mee te nemen . Een jaar lang komen ze op de mooiste plekken en ontmoeten de meest kleurrijke mensen. Er is weinig aan Nederland dat ze missen, behalve de fiets. Terug in Nederland vinden ze allebei een baan. Maar dan fietst er een tweewieler zonder ketting hun leven binnen. Ad helpt een vriend bij zijn zoektocht naar de ideale fiets voor marketingactiviteiten. Tijdens een van hun bezoeken aan een fietsenproducent maken ze kennis met een fiets aangedreven door een cardanas, waarbij de fiets geen ketting heeft. Hun creatieve breinen beginnen meteen volop te draaien en ze ontwerpen een vouwfiets met een cardanas. Via een webshop verkopen ze deze fiets, maar werken tegelijk ook aan andere ontwerpen.

Angelique; Twee creatieve geesten, maar de structuur ontbrak. Het werd tijd om alles administratief systematisch goed vast te leggen. Samen met de partner van onze vriend, stapte ik in om orde in de chaos te creëren. Het begon als een parttime avontuur voor ons allen vier. De fiets werd echter een fulltime succes en gezamenlijk besloten wij dat Ad en ik alleen met z'n tweeën verder zouden gaan. En zodoende werd Beixo een fulltime baan van ons beiden.


Ontstaan naam
'In 2006 ontstaat de merknaam BEIXO wat een letter- en klanken combinatie is. Eixo komt uit het Portugees en betekent aandrijfas. 'We hebben voor de beginletter B gekozen, zodat de bedrijfsnaam bovenin de Google zoeklijsten zou verschijnen. Daarnaast gingen we er vanuit dat de mensen de naam iets zouden verbasteren waardoor het woord 'bike' zou klinken. En gelukkig klopte deze aanname.'

Vanuit huis fietsen verkopen
'Vijf jaar geleden zijn wij vanuit Utrecht naar De Bilt verhuisd. We vonden een leuk huis met een kantoorruimte er aan vast. Klanten dachten altijd dat wij een groot bedrijfspand hadden. Wat zij niet wisten, was dat wij voordat zij een bezoek aan 'onze winkel' brachten, wij alle fietsen in de woonkamer neerzetten en de gordijnen dicht deden. Elke keer als klanten een andere fiets wilden zien, haalden wij deze uit de woonkamer op. Maar op een gegeven moment groeiden wij echt uit ons jasje en hadden wij een nieuw onderkomen nodig. We hadden geluk en konden de oude KIA garage aan de Dorpsstraat huren. En sinds 1 januari 2016 zijn wij daar gevestigd met een echte, mooie showroom. '

Succesvol samenwerken met je partner is waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd, maar wij delen echt samen deze passie. Het is mooi wanneer je samen een bedrijf opbouwt en dat je er beiden voor de volle honderd procent voor gaat.

 

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox