Logo biltschecourant.nl


Vliegenzammen in het Willem Arntszbos. Op zondag 24 september zal er een wandeling door dit bos plaatsvinden waarbij er naar paddenstoelen wordt gezocht. FOTO: IVN De Bilt
Vliegenzammen in het Willem Arntszbos. Op zondag 24 september zal er een wandeling door dit bos plaatsvinden waarbij er naar paddenstoelen wordt gezocht. FOTO: IVN De Bilt (Foto: IVN De Bilt)

IVN-Paddenstoelenwandeling

De IVN-Paddenstoelenwandeling op zondag 24 september zal in het Willem Arntszbos in Den Dolder plaatsvinden.

Den Dolder - Iedereen is van harte uitgenodigd samen met onze kenners op zoek te gaan naar paddenstoelen aan de randen van het Willem Arntszbos. Wie weet vinden we een van 500 soorten met bijzondere namen als: Houtraketje, Gaspeldoornknapzakje, Oogstrelend piekhaarkelkje of Exotisch reikhalsje?

Alleen al de namen van paddenstoelen zeggen al vaak zoveel over de vorm (Parasolzwam), de geur (Stinkzwam), de kleur (Kopergroenzwam), het gevoel (IJszwammetje), de smaak van de paddenstoel (Bittere boleet), of het effect als je per abuis ervan hebt gegeten (Braakrussula).

Wat er zal staan weten we niet. Misschien wel de giftige paddenstoel die de laatste tijd veel in het nieuws is geweest; de Groene knolamaniet en de Vliegenzwam, een soortgenoot die een hallucinerend effect heeft. Maar ook beter aaibare en eetbare soorten zoals Eekhoorntjesbrood, de Papilrussula en vele anders soorten die we daar al zagen of met jullie gaan ontdekken!

Om 11 uur zullen we verzamelen op parkeerplaats Boerderijlaantje tegenover de manage. Te bereiken via hoofdingang Willem Arntszhoeve, almaar links aanhouden, aan het eind rechts het Boerderijlaantje in en tot de slagboom. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Aanmelding is niet nodig, honden mogen thuis blijven.

Meer informatie:
Ina v.d. Berge (030-2286511), Enrico van Barneveld en Jaap Milius.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox